Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
«Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν αρχηγό εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό». Ήταν ένα από τα γαλάζια συνθήματα της μόδας. Πώς τα φέρνει όμως καμιά φορά η ζωή! Κάποιοι άλλοι τώρα ψάχνουν για αρχηγό.
***
Κι άντε να τον βρεις, σε μια δύσκολη εποχή, όταν η ιστορία κατέγραψε πολλούς αναλώσιμους αρχηγούς στη Ν.Δ.
***
Εθελοντές πάντως υπάρχουν, γιατί τη δόξα ουδείς εμίσησε ακόμη κι ο Πανίκας. Πού ξέρειςκι αν του κάτσει;
***
Απίθανο βέβαια να δούμε στη Ν.Δ. κάτι άλλο εκτός από Ντόρα μιας και το’χει το δαχτυλίδι.
***
Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το δαχτυλίδι δεν κατάφερε να μας πείσει ούτε αυτή ότι θα φέρει κάτι καινούριο. Αρκείται σε γενικόλογα και αοριστίες.
***
Το ίδιο και κάπως χειρότερα ......οι άλλοι τρεις υποψήφιοι. Ο Σαμαράς ακόμη κολλημένος στη λογική του Γράμμου και του Βίτσι, ο Αβραμόπουλος σε ρόλο διπλωμάτη, ο Ψωμιάδης άστα να πάνε, δίνουν μια εικόνα καθόλου ελκυστική.
***
Και η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τους υποψήφιους. Το προϊόν δεν πουλάει και σ’αυτή τη βάση πρέπει να ψαχτούν. Και να το θυμηθείτε ότι κι εδώ θα’χουμε μεγάλη αποχή, απροθυμία των μελών και φίλων της Ν.Δ. να πάνε στην κάλπη.
***
Κι άντε να πάνε τα μέλη. Οι φίλοι δεν τρελάθηκαν σε μια τόσο δύσκολη εποχή να πάνε να κάνουν δήλωση πίστης. Δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται!
***
Κι όσο απ’την πλευρά της Ν.Δ. βλέπουμε μια απάθεια απ’την άλλη οι Πασόκοι το πήραν στα ζεστά. Φανταστείτε ότι ο Γιώργος έφτασε Στοκχόλμη με τα μανίκια σηκωμένα από κεκτημένη ταχύτητα.
***
Πέσανε όλοι σαν τα μελίσσια στη δουλειά κι άντε να δούμε στο τέλος τι αποτελέσματα θα’χουμε.
Για την ώρα βλέπω πολλές δηλώσεις, πολλές θεαματικές κινήσεις αλλά τίποτε δεν πήρε μπρος.
***
Να σημειώσω ακόμη ότι η κυβέρνηση για την ώρα βγάζει ένα ψιλοτσαμπουκά που με προβληματίζει. Είναι κάποιοι που το φόρεσαν το υφάκι και αλίμονο. Ο ελληνικός λαός δεν είναι μαθημένος να του μιλάνε με το δάχτυλο προτεταμένο. Έχει και φιλότιμο κι απ’αυτό καταλαβαίνει.
***
Και για να μην είμαι γενικόλογος, ας πάρουμε την περίπτωση Χρυσοχοίδη που μπέρδεψε το ρόλο του υπουργού με το ρόλο του στρατηγού. Δεν νομίζω ότι χειρίζεται καλά κάποια πράγματα και δημιουργεί με τις εμφανίσεις του μια όξυνση που δεν θα μας βγάλει σε καλό. Έχει να κάνει άλλωστε με αποφασισμένους και αδίστακτους ανθρώπους.
***
Και προσέξτε. Όταν με την πολιτική Χρυσοχοίδη συμφωνεί κι η Ντόρα, κάτι δεν πάει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: