Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A1_29-10
«Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στην καθημερινή βαρβαρότητα και τις εύκολες λύσεις», ανέφερε στις δηλώσεις του για την 28η Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Κατερίνης.
Το ζήτημα δεν είναι να πούμε μόνο «όχι», αλλά να κάνουμε και κάτι για αυτήν. Η καθημερινή βαρβαρότητα στην πόλη, στους δρόμους της, στα πεζοδρόμιά της, τείνει να γίνει συνήθεια.
Και τείνει να γίνει συνήθεια, διότι απολαμβάνει ....της ανοχής των μηχανισμών που θα έπρεπε να επιλαμβάνονται την αντιμετώπισή της.
Ακόμη και στις πιο πολυσύχναστες οδούς (όπως στην οδό Τ. Τερζοπούλου, από όπου είναι η φωτο), οχήματα παρκάρουν στα πεζοδρόμια, αδιαφορώντας οι οδηγοί τους για τους εκατοντάδες μαθητές που διέρχονται καθημερινά της οδού…
Η δημοτική αστυνομία μονίμως απούσα, όπως απούσα είναι και η πολιτική βούληση για την προστασία των πεζών-μαθητών.
Οι ασφαλείς σχολικές διαδρομές κούφια λόγια και ευκαιρία μόνο για φωτογραφίες! Πλήρη αποτυχία, ακόμη και στα πιο απλά…

Δεν δύναμαι να προεξοφλήσω την αποτυχία ή την επιτυχία των φετινών Αικατερινείων (κατά τον ΠΟΚ) ή Αικατερινίων (κατά την πρ. αντιδημαρχεία Πολιτισμού). Όμως προς το παρόν η διαφορά έγκειται μόνο στην ορθογραφία τους.
Πάντως και τα φετινά Αικατερίνεια, έχουν κάτι από την Άννα Αθανασάκη, αφού στο πλαίσιό τους παρουσιάζεται Έκθεση φωτογραφίας την οποία η τέως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, είχε «στήσει» και είχε διοργανώσει όταν ακόμη ήταν μέλος της Εστίας Πιερίδων Μουσών πριν καμιά 4, 5 χρόνια και πριν βέβαια βρεθεί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.
Όσο για το φετινό πρόγραμμα, δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει σε όλους, όπως δεν ήταν υποχρεωτικό να αρέσει και το περσινό. Αν μη τι άλλο οι φετινές εκθέσεις ζωγραφικής θα έχουν τον κατάλληλο φωτισμό, από ειδικούς επιστήμονες του είδους… αναδεικνύοντας μέσα από τα ασπρόμαυρα πορτραίτα την μεταπολεμική Κατερίνη.

«Δεν θέλουμε σχολείο δύο ταχυτήτων», δηλώνει ο Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι μαθητές πάλι θέλουν ένα σχολείο ταχυτήτων, που δεν θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και δεν θα «αποστηθίζει» γεγονότα, αλλά ποιος να το καταλάβει αυτό…


A4__29-10Αν συνενωθεί (λέμε τώρα) ο Δήμος Πέτρας με το Δήμο Κατερίνης, δικαίωμα να κατέλθει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία (αν υπάρχει μέχρι τότε και δεν έχει μπει λουκέτο στο μαγαζί) έχει και ο (δήμαρχος Πέτρας) Θωμάς Παπαδημητρίου ή υπάρχει σχετική επετηρίδα;
Θέλω το Μάκη δήμαρχο στην Κατερίνη, την έδρα του Δήμου στον Κορινό, υπερνομάρχη τον Παπαστεργίου και κυβέρνηση Πα.Σο.Κ! Ζητάω πολλά;



A5__29-10

25 Ιουλίου 2005
Ο Γ. Παπανδρέου, επισκέπτεται το ΕΒΕ Πιερίας, όπου τον υποδέχεται ο αείμνηστος πρόεδρος του Μ. Βαβύλας. Δεν ξεπερνούν τα 60 άτομα, που παρακολουθούν την ομιλία του προέδρου του Πα.Σο.Κ.
Τέσσερα χρόνια μετά ο Γ. Παπανδρέου είναι ισχυρός πρωθυπουργός…


Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (στο Εκλογοδικείο δηλαδή) έφτασε (μεταξύ πολλών άλλων) και η ένσταση του Ηλία Τσιτλακίδη κατά της Μαρίας Μίχου.
Αναμένεται απόφασις.

Συνάντηση, με την παρουσία των βουλευτών Πιερίας, για να συζητήσουν επειγόντως το ζήτημα της κατασκευής ή μη των Διοδίων Αιγινίου, ζητά από τον υπουργό (Ρέππα) και τον υφυπουργό (Μαγκριώτη) η Επιτροπή Αγώνα
Στο μεταξύ συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες η ολομέλεια της Επιτροπής Αγώνα επί της προτάσεως της Σ.Ε για κινητοποιήσεις μπλοκαρίσματος των εργασιών κατασκευής του νέου
Σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
με χθεσινή της επιστολή, την οποία κοινοποιεί και προς τους βουλευτές του νομού.

Οι λιανικές τιμές στην Ελλάδα σε μια σειρά βασικών προϊόντων (όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, το γάλα, τα αβγά, το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και το χυμό πορτοκαλιού) βρίσκονται στα ύψη σε σχέση με χώρες ανάλογου βιοτικού επιπέδου με την Ελλάδα, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, λέει η Eurostat.
Σώπα, καλέ!

«Βαριά κουλτούρα» χαρακτήρισαν μερικοί το πρόγραμμα των Αικατερινείων 2009.
Βαριά σε σχέση με τι;
Η αλήθεια είναι ότι έχουν ένα έλλειμμα οι εκδηλώσεις του θεσμού. Δεν υπάρχει η υπογραφή (η συνέργεια δηλαδή) όλων των αμέτρητων λαογραφικών Συλλόγων της πόλης.
Δεν πειράζει, όμως. Τόσες εθνικές επετείους (και άλλες εκδηλώσεις) έχουμε για να αναδείξουν το χορευτικό τους ταλέντο.

Επίσης είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα δεν έχει, βρε παιδί μου, εκδηλώσεις με εκείνο το κάτι τις που θα σε φέρει στο τσακίρ κέφι, θα σε κάνει να ξεφαντώσεις, πώς το λένε.
Αλλά, όπως είπε κι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, μην κάνετε έτσι. Ακολουθούν οι γιορτές των Χριστουγέννων και οι αποκριές, όπου όλο και κάτι ξεσηκωτικό θα υπάρχει.

Καθυστερημένη αντίδραση
Αυθαίρετο και κατεδαφιστέο και με τη «βούλα» της Πολεοδομίας είναι, λέει, το παράνομο κτίσμα που «σηκώθηκε» σε χρόνο-μηδέν σε υψόμετρο 2.500 μέτρων, μια «ανάσα» από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου.
Απαντώντας σε γραπτό αίτημα-ερώτημα της Νομικής Ομάδας Υποστήριξης του WWF Ελλάς, το Πολεοδομικό Γραφείο Ελασσόνας επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο πως πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα 81 τ.μ., χωρίς άδεια οικοδομής, ενώ κάνει γνωστό πως έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την κατεδάφισή του (αφού το άφησαν να χτιστεί) σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ελασσόνας που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα.
Το τελευταίο έχει συντάξει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο αυθαιρέτου (πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο), ενώ είναι σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείου κατεδαφίσεως.
«Είναι η μοναδική απόπειρα αυθαιρέτου δομήσεως σε περιοχή NATURA που γίνεται στον χώρο ευθύνης μας και θα έχει τη δέουσα αντιμετώπιση», διαβεβαιώνει (τώρα) το Πολεοδομικό Γραφείο Ελασσόνας στην απαντητική του προς τη WWF Ελλάς, επιστολή του προϊσταμένου της υπηρεσίας,


Δεν υπάρχουν σχόλια: