Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Δεξιά στροφή λίγο πριν το φίνις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=88139

Για κατάργηση του ασύλου και αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών δράσεων μίλησε ο Κ Καραμανλής στην κεντρική του ομιλία

Δεξιά στροφή λίγο πριν το φίνις

Υψηλοί τόνοι από τον πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση

Να τονώσει, έστω και την ύστατη ώρα, το πεσμένο ηθικό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αυξηθεί η χαμηλή συσπείρωση του κόμματος, προσπάθησε ο Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του στο Πεδίον του Άρεως, μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε από τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε, αλλά και το “κλείσιμο του ματιού” στους νοικοκυραίους και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στις καταλήψεις, τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές στα πανεπιστήμια, θέτοντας και πάλι θέμα κατάργησης του ασύλου. Τόνισε, επίσης, ότι θα βάλει τέλος στις εξτρεμιστικές δράσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαφύγει κανείς που έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Συν τοις άλλοις, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η Ελλάδα και επικαλούμενος το βέτο που χρησιμοποίησε στο Βουκουρέστι, κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν “ποιοι είναι αυτοί που ορθώνουν το ανάστημα της χώρας”. Ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχουμε χαράξει, είπε σε σχέση με τη στάση της χώρας απέναντι στη FYROM, ενώ σε ότι αφορά στην Τουρκία σχολίασε ότι δεν μας πτοούν οι απειλές. “Δεν παραχωρούμε τίποτε”, είπε.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι αυτά που προτείνει δεν εφαρμόζονται, “αν εφαρμόζονταν θα είχαν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για όλους τους πολίτες”. “Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί”, είπε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συνονθύλευμα υποσχέσεων. “Ο κ. Παπανδρέου κρύβεται γιατί κρύβει, δεν απαντά γιατί φοβάται μήπως από λάθος του ξεφύγουν αλήθειες”, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, για αυτό, είπε, επιλέγει τις αοριστίες. “Με αυτές θα κυβερνήσει”, αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι “όπου είναι ξεκάθαρος, μόνο ανησυχίες δημιουργεί” και έφερε ως παραδείγματα τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους. Έκανε λόγο για ανεύθυνες επιλογές που πλήττουν την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας. Επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για απουσία σχεδίου για τη χώρα. “Με τους δικούς τους υπολογισμούς θα χρειάζονταν 10δις για να περιοριστεί το έλλειμμα”. Και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα: Από που θα τα βρουν; Από που θα περικόψουν τις δαπάνες; Σε ποιους θα φορτώσουν τα βάρη; Ποια θα είναι η φορολογική κλίμακα;

Έξι χρόνια μετά την υπόσχεση που έμεινε στα χαρτιά για επανίδρυση του κράτους, ο Κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε τώρα για καινούρια μορφή και λειτουργία του κράτους, μέσα από τη νέα διοικητική μορφή της χώρας, ενώ μίλησε για τη δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, για δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και συγχώνευση του υπουργείου Υγείας με τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλειας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: