Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ -Γ. Φλωρίδης: Οι σεμνοί και ταπεινοί υποχωρούν


01-10_BASIKO_1

«Ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέματα, να σταματήσει ο κατήφορος. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο λαός τη χαμένη του αξιοπρέπεια, την χαμένη του υπερηφάνεια.» Μ’ αυτά τα λόγια άνοιξε την χθεσινή του ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας ο βουλευτής Κιλκίς του Πα.Σο.Κ, Γ. Φλωρίδης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Κατερίνη.

Πριν από τον κ. Φλωρίδη, στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, Γ. Μαλτζάρης, ο οποίος παρουσίασε και τους έξι υποψηφίους του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας. Ο Γ. Μαλτζάρης, στη σύντομη ομιλία του, είπε ότι την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει σελίδα με ισχυρό πρωθυπουργό το Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, κάνοντας λόγο για γαλάζια φιέστα. «Οι σύγχρονοι μαυρογυαλούροι, από Δευτέρα πάνε σπίτια τους, ο Ελληνικός λαός θα τους στείλει εκεί που τους αξίζει», είπε ο γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

01-10_BASIKO_2Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Πα.Σο.Κ., Γιάννης Φλωρίδης, άσκησε οξεία κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τις επιλογές του στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική, ενώ τον κατηγόρησε και για ήττα στον τομέα της ηθικής. «Ηττήθηκε πανηγυρικά, απέτυχε να δώσει εξετάσεις στο σχολείο της ηθικής. Οι σεμνοί και ταπεινοί υποχωρούν», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Φλωρίδης, συνεχίζοντας την κριτική του, συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση απέτυχε συνολικά όχι μόνο στο πεδίο της ηθικής, αλλά και σε εκείνα της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της χώρας μας, την οποία έβαλε στη γωνιά της Ευρώπης.
Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Κ. Καραμανλή, υποστήριξε ότι «ο κόσμος κατάλαβε ότι ο πρωθυπουργός ήταν κουρασμένος και δεν είχε το ηθικό ανάστημα να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα των υπουργών του», τονίζοντας δεν ήταν δυνατόν να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση, «όταν το υπουργικό συμβούλιο ασχολούνταν με το πώς κάθε υπουργός θα γλιτώσει από τα σκάνδαλα».

Ο Γιώργος Φλωρίδης, εξέφρασε την πεποίθηση για βέβαιη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Κυριακής, λέγοντας ότι «οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι οι μοναδικές που κρίθηκαν την ημέρα που προκηρύχθηκαν».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Πα.Σο.Κ. για την οικονομία, είπε ότι πρόκειται για μια άλλη «συνταγή» για την έξοδο από την κρίση την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η οποία δεν περιλαμβάνει παγωμα μισθών των συντάξεων, αλλά μικρά και μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια που θα σημάνουν, όπως υποστήριξε, χιλιάδες μεροκάματα. «Τότε έλεγαν δεν έχουμε πρόγραμμα, τώρα λένε ότι το πρόγραμμά μας κοστίζει», είπε ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για νόμους του οποίους ψήφισε κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους πολύ λιγότερα χρήματα.
Ο πρώην υπουργός του Πα.Σο.Κ. αναφέρθηκε στην μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, στην κατάργηση του ΣΔΟΕ, αλλά και στην κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας, κάνοντας λόγο για επιλογές οι οποίες στοίχησαν σε έσοδα, αφού όπως είπε μόνο από την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας «τεράστιες περιουσίες μεταβιβάστηκαν χωρίς να πληρωθεί ο φόρος».
«Η πλουτοκρατία έκανε πάρτυ στις τσέπες μας, γιατί ο Καραμανλής ικανοποίησε αιτήματα, που ούτε οι ίδιοι δεν τολομούσαν να ζητήσουν», ανέφερε ο Γ. Φλωρίδης, σημειώνοντας πως «η ιστορία θα γράψει ότι ο Καραμανλής εγκατέλειψε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του εξέφρασε την πεποίθηση για τη νίκη του κόμματός του, καλώντας τους πολίτες να δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Γ. Παπανδρέου. «Αισιοδοξούμε, αλλά επαγρυπνούμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, για να βάλουμε τη χώρα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης», κατέληξε.

01-10_BASIKO_3

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: