Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Βασικός στόχος της Ρηγίλλης η συμπίεση του ΛΑΟΣ Το τελευταίο διάστημα ο Γ. Καρατζαφέρης πυκνώνει τις επαφές του με στελέχη της ΝΔ, πολιτευτές και πρώη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ |
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009
(ΒΗΜΑ)

Την απογοήτευση και την ηττοπάθεια των «γαλάζιων» στελεχών και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. Το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις επαφές του με στελέχη της ΝΔ, πολιτευτές και πρώην βουλευτές, επιχειρώντας να τους πείσει να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματός του και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγες οι θετικές απαντήσεις που έχει λάβει. Η αναμενόμενη εκλογική ήττα της ΝΔ σε πρόωρες εκλογές και η απώλεια της εξουσίας, σε συνδυασμό με την προσωπική κριτική που ασκείται στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή για τον τρόπο που κινείται, απελευθερώνουν σειρά «γαλάζιων» στελεχών που φλερτάρουν ανοικτά με τον ΛΑΟΣ. Στη Ρηγίλλης έχει σημάνει συναγερμός και ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης προσπαθεί να σταματήσει τις διάφορες κινήσεις που καταγράφονται από τον κ. Καρατζαφέρη.
Από την τελική απόφαση του κ. Καραμανλή για το εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ή όχι, θα εξαρτηθεί και ο βαθμός της πολεμικής κατά του κ. Καρατζαφέρη. Εξάλλου, σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης έχουν οριστικοποιήσει ότι η σύγκρουση της ΝΔ με τον ΛΑΟΣ θα είναι μετωπική και ιδιαίτερα σκληρή, αφού εάν το κυβερνών κόμμα επιθυμεί να διατηρηθεί σε αξιοπρεπή ποσοστό θα πρέπει να συμπιέσει αρκετά το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, που αναμένει αύξηση των επιθέσεων το επόμενο διάστημα.
Η κεντρική γραμμή που εκπορεύεται από τη Ρηγίλλης είναι ότι πρέπει η κυβέρνηση να συνθλίψει πολιτικά- θεωρούν ότι το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό με τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες- και εκλογικά τον ΛΑΟΣ, ενώ επιμένουν ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη δεν έχει σταθεροποιημένο εκλογικό σώμα. Βασικός στόχος το επόμενο διάστημα, και ειδικά στην προεκλογική περίοδο, με την αύξηση της πόλωσης, είναι να πετύχει τον επαναπατρισμό των νεοδημοκρατών που ψήφισαν τον ΛΑΟΣ, αλλά και όσους απογοητευμένους προσανατολίζονται να στηρίξουν τον κ. Καρατζαφέρη.
O πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ειδικά μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ευελπιστεί ότι το κόμμα του μπορεί να εκτοξευτεί σε μια εκλογική αναμέτρηση πάνω και από το 6,5% - 7% και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι έχει εισέλθει για τα καλά στον ζωτικό χώρο της ΝΔ. Ο ίδιος με την τακτική του θα επιχειρήσει να μην αφήσει αναξιοποίητα τα όποια λάθη στρατηγικής γίνουν από τον κ. Καραμανλή και προετοιμάζει την αφαίμαξη μικρομεσαίων στελεχών της ΝΔ. Ηδη, σε πάρα πολλούς νομούς έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις στελεχών της ΝΔ από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία πλέον βρίσκουν διέξοδο προς τον ΛΑΟΣ, καθώς βλέπουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει πλέον και ιδεολογικό πρόβλημα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: