Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)


Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Έντονος προβληματισμός διακατέχει τους φίλους του Πιερικού από τις μέτριες εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών στα τελευταία φιλικά παιχνίδια με Κιλκισιακό, Αετό Σκύδρας και Πυρσό Γρεβενών. Η απόδοση των παικτών, που μας έχουν πείσει στο παρελθόν για την αξία τους, παρουσιάζει αστάθεια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, κάτι που ίσως είναι και φυσιολογικό. Οι σκληρές προπονήσεις σίγουρα δένουν τα πόδια και η κόπωση είναι εμφανή. Δεν μπορεί κανείς να δώσει άλλη εξήγηση. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος κρίνονται άπαντες. Δεν μπορούμε όλοι να εξειδικευόμαστε σε θέματα προπόνησης, τακτικής και φυσικής κατάστασης καθώς απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα..

Οι φίλαθλοι ενθουσιασμένοι με την πρόσληψη του κ. Κατσαβάκη, τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών με πολλές συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και με γνώμονα πάντα την πίστη της διοίκησης για άνοδο, έδωσαν βροντερό παρών στο πρώτο φιλικό της ομάδας στα τρία πέντε πηγάδια. Η έντονη λαχτάρα όμως για την άνοδο στη Super League κλονίζει την ψυχραιμία και την υπομονή όταν η ομάδα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Εδώ όμως είναι το κομβικό σημείο που ο Πιερικός χρειάζεται τη στήριξη, τη δύναμη του κόσμου. Δεν είναι ορθό και δίκαιο ότι ωραιοποιούμε, ταυτόχρονα να το ισοπεδώνουμε. Μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική, αλλά πρέπει να διατηρούμε μια ισορροπία στις αντιδράσεις μας. Όταν όλα κυλούν ομαλά, όλοι είμαστε ευχαριστημένοι και εύκολα δίνουμε τα συγχαρητήρια και τους ασπασμούς. Η ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη όμως φαίνεται στις δύσκολες στιγμές. Άλλωστε ο ίδιος ο προπονητής, σε πρόσφατη συνέντευξη στον κ. Κορωνίδη, ζήτησε τη στήριξη και την υπομονή του κόσμου στις άσχημες ημέρες. Η διοίκηση πιστεύει στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή η πίστη πρέπει να εμφυτευτεί στη συνείδηση των Κατερινιωτών και πάνω απ’ όλα να γίνει πράξη στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές.

Αν οι 500 σταθεροί και πιστοί φίλοι του Πιερικού απογοητεύονται και δυσανασχετούν, πως είναι δυνατό να προσεγγίσουν τους υπόλοιπους 5-6 χιλιάδες που αναμένουμε να επιστρέψουν στο γήπεδο τη φετινή χρονιά. Όταν κάνουμε υπομονή δύο δεκαετίες, περίπου, στηρίζουμε την ομάδα στην Γ’ και στη Δ’ εθνική και φτάνουμε στο σημείο να διατηρούμε στη Β’ εθνική ένα από τα πιο οικονομικά νοικοκυρεμένα σωματεία στην Ελλάδα, είναι άδικο να γκρεμίζουμε την προσπάθεια όλων και να δυσχεραίνουμε την προβολή της ομάδας μας. Γι’ αυτό οφείλουμε να εκτιμούμε και να μη λησμονούμε την αγωνιστική αφάνεια ιστορικών σωματείων, όπως η Παναχαική, την κατάρρευση του Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Πολλοί είναι αυτοί που ειρωνεύονται και χλευάζουν την προσήλωση και την αγάπη μας για τον ιστορικό Πιερικό. Το εύκολο βέβαια είναι να ακολουθείς το άρμα των «μεγάλων» και «δυνατών». Το δύσκολο είναι να στηρίζεις σωματεία της επαρχίας, όπως ο Πιερικός, που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο ποδόσφαιρο, που είναι ένα παιχνίδι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό που δεν αλλοιώνεται στο νου και στη σκέψη των υγιών φιλάθλων είναι το όνομα Πιερικός.

Πιερικός λοιπόν. Τιμή μας και καμάρι μας.

Καλό μήνα και καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: