Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ο κύβος ερρίφθη και εκτός απροόπτου πάμε για εκλογές στις 11 Οκτωβρίου.

***

Φαίνεται ότι τα ποιοτικά γκάλοπ του Λούλη έδειξαν μη αυτοδυναμία και η Ρηγίλλης αποφάσισε να ταλαιπωρήσει τον Γιώργο έως ότου ανηφορίσει για το Μαξίμου.

***

Το αποφάσισε ο Καραμανλής, ζητώντας έστω την ύστατη στιγμή, να διασώσει την υστεροφημία του. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο που με ντισαβαντάζ 6-7 μονάδων επιχειρεί το «αδιανόητο».

***

Δεν είχε άλλωστε άλλο δρόμο επιλογής ο πρωθυπουργός. Όταν ο υπουργός Οικονομίας εισηγείται πρόωρες εκλογές σημαίνει ότι το ταμείο είναι μείον, ότι δεν τη βγάζουμε καθαρή και ότι για φέτος δεν τρώμε γαλοπούλα ούτε με δανεικά.

***

Ασφαλώς και κάτι έπρεπε να κάνει. Ο ανασχηματισμός ήταν παλιό κόλπο που επανειλημμένα ατύχησε. Και τι νόημα θα είχε να βγάλει τον Βύντρα και να βάλει τον Μουν, αφού από παντού η κυβέρνηση μπάζει σαν τους βάζελους, για να μη πω ότι …τα’κανε κάτι άλλο.

***

Τώρα, αν ο Καραμανλής έχει το νου στα πλει-οφς για να διαπραγματευτεί κάτι άλλο δεν είναι καθόλου απίθανο.

***

Ίσως ήμουν από τους πρώτους υποψιασμένους για την πορεία του Καραμανλή προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, άποψη που ενισχύεται και κερδίζει έδαφος, λόγω των διαφαινόμενων εξελίξεων με το πρόσχημα της εθνικής ομοψυχίας και άλλα τινά πατριωτικά.

***

Γιατί σ’αυτόν τον τόπο η μοίρα αποφάσισε την πίκρα και τη χαρά να την γεύονται οι οπαδοί εξ ημισείας. Θα σας φανεί περίεργο αλλά είναι αληθές ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι νοιάζονται περισσότερο για την αποκατάσταση του Κωστάκη και του Γιωργάκη απ’ ο,τι τη δική τους.

***

Κι όταν έχεις και Γιώργο και Κώστα, είσαι συναισθηματικά τουλάχιστον χορτάτος, νιώθεις ότι είσαι στην εξουσία είτε μέσω του προέδρου είτε μέσω του πρωθυπουργού. Περίπου ανάλογα, όταν ο θρύλος παίρνει νταμπλ και οι βάζελοι καμαρώνουν με το μπάσκετ.

***

Εμείς, στις εκλογές που θα’ρθουν θα κληθούμε να επιλέξουμε από ποιον θέλουμε να «πηδηχτούμε» ως φορολογούμενοι, ως νεόπτωχοι και προ παντός ως αδιόρθωτοι Ελληναράδες.

Τουλάχιστον έχουμε αυτό το προνόμιο και δεν ξέρω για πόσο καιρό θα το διατηρήσουμε, καθότι δύσκολοι οι καιροί που έρχονται και η Παναγία η Δεξιά να βάλει το χέρι της.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: