Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μετά... 77 ημέρες θυμήθηκε και το C4i

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=82883

Την ώρα που του κοινοποιούνταν το αποτέλεσμα-κόλαφος της σε βάρος του πειθαρχικής έρευνας για τα «έργα και τις ημέρες του» ως ανακριτή της Siemens και λίγα 24ωρα πριν του αφαιρεθεί και τυπικά η δικογραφία, ο Νικ. Ζαγοριανός θυμήθηκε να εκδώσει νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχ. Χριστοφοράκου για τη χρονική περίοδο 2004-2007, την οποία είχε λησμονήσει να... ακουμπήσει.

Το νέο ένταλμα για τον Μιχ. Χριστοφοράκο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μονάχου Το νέο ένταλμα για τον Μιχ. Χριστοφοράκο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μονάχου Ο 4ος ειδικός ανακριτής Αθήνας, Νικ. Ζαγοριανός, συνομολογώντας μ' αυτή του την κίνηση τις τεράστιες ευθύνες του για την «απώλεια» Χριστοφοράκου αποφάσισε μόλις προχθές, με καθυστέρηση 77 ημερών, να εκδώσει και τρίτο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens. Το νέο ένταλμα αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης σχετικά με τη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4i, το οποίο φέρεται να έχει τελεστεί το διάστημα από 2004 έως 2007, που συμπίπτει χρονικά με την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς επειδή τα δύο προηγούμενα εντάλματα σταματούσαν το 2003 ο κ. Ζαγοριανός ελέγχεται σήμερα και για κατάχρηση εξουσίας, καθώς η παράλειψή του να αφήσει αδιευκρίνιστο το κρίσιμο διάστημα 2004-2007 είχε συνέπεια να μείνει στο απυρόβλητο ο Μιχ. Χριστοφοράκος, αφού προηγούμενα εξασφάλισε το ακαταδίωκτο με την ποινή που του επιβλήθηκε από τη γερμανική δικαιοσύνη για ομολογημένο χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων.

Απ' την πλευρά του, ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών για θέματα εκδόσεων, Ευ. Παντιώρας, διαβίβασε αμέσως -ως όφειλε- το νέο ένταλμα του ανακριτή στην Εισαγγελία του Μονάχου την τύχη του οποίου κανείς δεν μπορεί πλέον να προδικάσει.

Αν και δικαστικές πηγές ελπίζουν ότι με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για αδικήματα της περιόδου 2004-2007 μπορεί να ξεπεραστεί ο ενδεχόμενος σκόπελος της παραγραφής, νομικοί κύκλοι αντιτείνουν ότι από τη στιγμή που ο Μιχ. Χριστοφοράκος έχει ήδη καταδικαστεί από τη γερμανική δικαιοσύνη για το αδίκημα της δωροδοκίας κατά την επίμαχη περίοδο 2004-2007, η απόφαση αυτή, ακόμη κι αν αφορά διαφορετικό αδίκημα, ενδέχεται να θεωρηθεί ότι ενέχει ισχύ δεδικασμένου.

Σημειώνεται ότι και το προηγούμενο ένταλμα του ανακριτή κ. Ζαγοριανού που είχε διαβιβαστεί στο Μόναχο αφορούσε την πράξη της απάτης για το C4i, με καταληκτική όμως ημερομηνία τον Μάιο του 2003. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: