Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009
Article Author: Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
«Για να μην είναι η επόμενη μέρα των εκλογών ‘μια από τα ίδια’, για να έχει κέρδος ο λαός και να είναι πιο αισιόδοξος, πρέπει να πέσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τα ποσοστά της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και να ανέβουν όσο πιο ψηλά γίνεται τα ποσοστά του ΚΚΕ», είπε χθες, γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ Π. Σαββίδης.

Και, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του στο νομό, σημείωσε πως συγκροτούν «ένα ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα, που αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Πιερία».

Την εξάδα των υποψηφίων του ΚΚΕ απαρτίζουν δυο μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Οικοδόμων Κατερίνης (Στέργιος Κάργας και Αστέριος Κλιγκόπουλος), ο πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Πιερίας Κώστας Ρούτσας, ένας ελεύθερος επαγγελματίας (Διονύσης Αγοραστός), μια δασκάλα (Κατερίνα Κουρίτα) κι ένας δικηγόρος, ο Νίκος Σαλπιστής.



Η εξάδα του ΛΑ.Ο.Σ. στην Πιερία

Ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Πιερία, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Οι έξι υποψήφιοι είναι:

Ακερμανίδης Ιωάννης του Ηλία
Ζαρογιάννη Χρυσούλα του Οδυσσέα
Νουλέζας Βασίλης του Δημητρίου
Σπυριδόπουλος Μιλτιάδης του Βασιλείου
Τριφταρίδης Νικόλαος του Χαραλάμπους
Φτεργιώτης Κωνσταντίνος του Διονυσίου





Επί πέντε λεπτά και πλέον, ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Β. Παπαδόπουλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι και δημοσιογράφος, αναφερόταν στην προσφορά των μέσων ενημέρωσης της Περιφέρειας στην πληροφόρηση του πολίτη. Μάλιστα τόνισε ότι το κόμμα του, είναι «πάντα κοντά» σ’ αυτά και «στη δεδομένη στιγμή θα δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για αυτά».

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, μεταξύ των υποψηφίων στο νομό μας, περιλαμβάνεται και το όνομα ενός εκ των μαρτύρων κατηγορίας στην «έγκληση» που κατέθεσε εναντίον τριών εφημερίδων του νομού μας, ο αναπληρωτής του δημάρχου Κατερίνης.

Να σημειωθεί, ότι από τον κ. Παπαδόπουλο, ζητήθηκε να κάνει σχόλιο για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αφού η θέση του (στα λόγια τουλάχιστον) καταδίκαζε την πρακτική των μηνύσεων, δηλώνοντας μάλιστα πως θα ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, για το γεγονός.

Και να φανταστεί κανείς, ότι οι δηλώσεις έγιναν από έναν άνθρωπο που προέρχεται από τη δημοσιογραφία («θεωρώ παράσημο για το δημοσιογράφο, κάθε μήνυση που του γίνεται», είπε), ενώ ανήκει σε ένα κόμμα που έχει πρόεδρο δημοσιογράφο!

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για τα μέσα ενημέρωσης, «επιβραβεύοντας» πρακτικές ανθρώπων που τα διώκουν. Γίνεται όμως να δείχνετε, λιγότερο ενδιαφέρον; Όσο για τα παράσημα… στο Μίλτο!



Την πρόταση να πραγματοποιούνται ομαδικοί γάμοι Κινέζων, στον Όλυμπο, «έριξε» μεταξύ άλλων η Πιερική Αντιπροσωπεία, κατά την επίσκεψή της στην Σαντογκ. Η πρόταση κρίθηκε ενδιαφέρουσα από τους Κινέζους, αφού κάτι τέτοια «παράξενα» τα συνηθίζουν για την τελετή του γάμου τους.

Είμαι βέβαιος, ότι η πρόταση θα τύχει αποδοχής και από τον Εμπορικό Σύλλογο, καθότι αντιλαμβάνεστε προφανώς τι χρήμα μπορεί να εισρεύσει στην αγορά της Κατερίνης για την προετοιμασία τους! Δεν θα μας μείνει κινέζικο για κινέζικο στα ράφια!
Άσε που δεν θα απαλλαχτούμε δια παντός σκορπιούς και ακρίδες…





Ήταν αδύνατον να περιγράψουν με λόγια, οι κύριοι Παπαστεργίου και Πανταλώνας, τις στιγμές που έζησαν στην Κίνα…

Αυτό που είναι αδύνατον να αντιληφθούμε ακόμα, είναι τα οφέλη αυτής επίσκεψης, τα οποία είναι μακροπρόθεσμα.

Δεν είναι λίγο, να μεταδίδονται εικόνες από τον Όλυμπο (στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης τιμής για το μυθικό Όλυμπο) σε ένα κοινό 96 εκατομμυρίων ανθρώπων…





Πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στον κόμβο του Αιγινίου (κόμβο να τον κάνει ο Θεός δηλαδή), σε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα διόδια του Αιγινίου.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά, μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, δηλώνοντας αποφασισμένοι να αγωνιστούν για το δίκιο τους και το μέλλον τους.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: