Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Να’μαστε πάλι εδώ. Μην έχετε παράπονο. Σας ενημερώνω καθημερινά και αυτό θα συνεχίσω να πράττω για την πολύκροτη υπόθεση της μαραμένης πετούνιας.
Διότι οι εξελίξεις τρέχουν και δεν προλαβαίνω ούτε να τις παρακολουθήσω.
Έμαθα λοιπόν χθες ότι ένας εκ των δυο μαρτύρων, ο Λάμπης Καρατζόγλου αποσύρθηκε από μάρτυρας κατηγορίας των υποθέσεων. Δεν θα προχωρήσω σε ερμηνείες και άλλες εικασίες. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Έμαθα ακόμη ότι δεν ήταν και πολύ καλή η μέρα της βασιλεύουσας χθες. Ένταση και νεύρα έμαθα. Δεν θέλω τέτοια. Δεν θέλω τέτοια. Βαθιές αναπνοές και χαλαρωτικές ασκήσεις και στο γραφείο για να μην έχουμε προβλήματα. Εγώ σας θέλω έτοιμους και δυνατούς για τη δίκη.

Έμαθα ακόμη πως μάρτυρας μπήκε ο γνωστός τοις πάσι και έτοιμος για να πολιτευθεί με το ΛΑΟΣ, πρώην αντιδήμαρχος Μίλτος Σπυριδόπουλος. Στη θέση του Καρατζόγλου.

Μίλτο, δεν ξέρεις πως χάρηκα. Χαίρομαι που θα είμαστε αντίδικοι. Εμείς οι δημοσιογράφοι, οι εφημερίδες, μαζί σου. Αποκτά πια νέα διάσταση η υπόθεση. Και πού είσαι…. φίλοι πάλι εμείς. Δεν μασάμε.

Αν ποτιστούν λέει οι πετούνιες αντέχουν τον Αύγουστο.
Σώπα ρε μεγάλε. Γιατί δεν είπες στον ανακριτή, να βγαίνει να τις ποτίζει που και που για να μη μαραθούν.

Μήπως φταίνε οι υπάλληλοι των δικαστηρίων που μαράθηκαν; Γιατί, γι’αυτές τις πετούνιες μιλάμε. Νομίζω πως τελικά αυτούς έπρεπε να μηνύσετε.

Και ξέρω πολύ καλά τι λέω και τι γράφω. Και ξέρω και πού απευθύνετε η μομφή. Και μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα. Μόνον αυτό.

Πάω και στον αγαπητό μου Ζήνωνα. Συγκεντρώνει τα πυρά λόγω των μηνύσεων στις εφημερίδες. Κακώς κατά την άποψή μου και ίσως έσφαλα τις προηγούμενες ημέρες που επικεντρώθηκα μόνο σ’αυτόν αλλά βλέπετε μου είναι ο πιο συμπαθής στη συγκεκριμένη δημοτική ομάδα και ο μόνος φίλος μου σ’ολο αυτό το διάστημα. Δεν κατανόησα όμως, γιατί ο δήμαρχος δεν έκανε τις εγκλήσεις στις εφημερίδες.

Λειτουργεί ως ασπίδα ο αναπληρωτής; Δηλαδή, για τα δημοσιεύματα θίχτηκε μόνο ο Ζήνων και για την επιστολή ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι; Δεν εννοώ. Φοβήθηκε ο δήμαρχος να τα βάλει με τις εφημερίδες; Αποκλείεται. Ο δήμαρχος δεν φοβάται κανέναν.
Τις υποτίμησε; Αποκλείεται. Ο δήμαρχος δεν υποτιμά κανέναν.
Τις αγνόησε; Αποκλείεται. ο δήμαρχος δεν αγνοεί κανέναν.
Τις ξέχασε; Αποκλείεται. Ο δήμαρχος δεν ξεχνάει κανέναν.
Ουπς. Να’το. Ο δήμαρχος δεν ξεχνά. Αυτό είναι.
Και ο λαός δεν ξεχνά βέβαια…και δεν το συνεχίζω παρακάτω.

Στο φίλο μου τον Γιάννη τον Διαμαντίδη που στηρίζει έμπρακτα και καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Ενημέρωση» τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διότι, μη νομίζετε ότι υπάρχει πάντα και παντού δημοσιογραφική αλληλεγγύη. Θα είδατε φαντάζομαι πως «ανθοστολίζεται» η Κατερίνη; Με πετούνιες.

Είναι και στολισμένη με πετούνιες, είναι και όμορφη και έχει και καλό δήμαρχο και άξιους αντιδημάρχους και όλα καλά.

Τι θα πει έγιναν μηνύσεις σε εφημερίδες για τις πετούνιες; Εμείς να ‘μαστε καλά.

Άντε ρε παιδιά. Δεν πειράζει. Εμείς έχουμε μεγάλη καρδιά. Και όποτε μας χρειαστείτε, εδώ είμαστε.

Απλώς είναι που ντρεπόμαστε καμιά φορά, γιατί μας ρωτάνε οι πολίτες και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Τσολακίδη και ελπίζω τώρα ή μάλλον χθες να το διαπιστώσατε.

Εμείς το ξέρουμε και οι συμπολίτες μας ευτυχώς.

Η δημοσιογραφική δεοντολογία πάει σύννεφο στην Πιερία. Ευτυχώς που τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις συνεννοούμαστε. Μην είμαστε και εγωιστές. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Δεν θα κλείσω με το γνωστό πια «ΜΗΝΥΣΤΕ ΜΕ-ΜΗΝΥΣΤΕ ΜΕ» γιατί βαρέθηκα να το γράφω συνέχεια.

Απλώς θα υπενθυμίσω ότι σ’αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε τόσο καλά που δεν χρειάζεται ούτε καν να μιλάμε. Συνεννοούμαστε με τα μάτια.

Στην πυρά για την πετούνια και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ευχαριστούμε και τη Ν.Ε. του ΛΑΟΣ Πιερίας για την επιστολή συμπαράστασης. Κύριε Μπάσδρα, τι έγινε; Κάνει διακοπές η ΝΟΔΕ και δεν μπορεί να βγάλει ανακοίνωση;

Δεν βαριέσαι. Θα περιμένουμε τον Σεπτέμβρη.

Κύριοι βουλευτές μας; Τίποτε ακόμη ε;;;; Για να δούμε τι θα δούμε. Ας περιμένουμε λίγο ακόμη.

Άντε καλή μας Παρασκευή. Και μην βιάζεστε εκεί στη βασιλεύουσα. Έχει και αύριο εφημερίδα. Την Κυριακή σας δίνω ρεπό και από Δευτέρα….που θα είμαστε και σε απαρτία τα ξαναλέμε.

Περιφρουρήστε τους μάρτυρες μόνο. Μην έχουμε πάλι αλλαγές (ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: