Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΠΕΦΤΟΥΝ! ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


1. Έκαναν τα πάντα τον τελευταίο χρόνο για να κρατήσουν την καρέκλα: Έταξαν, συγκάλυψαν, σπίλωσαν, ανασχηματίστηκαν. Δεν τους βγήκε τίποτα. Και τώρα σέρνονται σε πρόωρες εκλογές γιατί γνωρίζουν πλέον ότι κάθε μέρα που ξημερώνει θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη για την κυβέρνηση. Το μείγμα της τραγικής οικονομικής τους αποτυχίας με τα σκάνδαλα είναι εκρηκτικό και μη διαχειρίσιμο. Για αυτό καταρρέουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως λέει κι ο πρωθυπουργός μας.

2. Τι πρόκειται να κάνουν από εδώ και στο εξής μέχρι τις εκλογές;

α) Θα προσπαθήσουν να φορτώσουν τις πρόωρες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «δεν θα αφήσουμε, την ώρα της κρίσης, το ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο».

- Η απάντηση είναι ότι, αν μπορούσαν, φυσικά και θα πήγαιναν μέχρι το Μάρτιο. Έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να αφήσουν την καρέκλα με τίποτα. Αλλά δεν μπορούν πλέον.

- Η απάντηση επίσης είναι ότι εμείς το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες έχουμε πει ότι το υπέρτερο ζήτημα για τον τόπο είναι να σταματήσουμε το συντομότερο δυνατό την κοινωνική, οικονομική, θεσμική αλλά και ηθική κακοποίηση της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα και μοναδικό: Να αποφασίσει ο λαός, εδώ και τώρα, τι επιθυμεί για την Ελλάδα και ό,τι αποφασίσει να γίνει πράξη. Το δικό μας καθήκον είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Και το συμφέρον της χώρας επιτάσσει αλλαγή κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό. Για αυτό και από σήμερα κινητοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μεγαλύτερη δυνατή νίκη στις εθνικές εκλογές. Εκλογές λύτρωσης για την Ελλάδα.

β) Θα ανασχηματιστούν, αν και έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον ο χρόνος που χρειάζεται ο κ. Καραμανλής για να αποφασίσει ανασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό για παράδειγμα:

- Θα τερματιστεί ο παράλογος υπερσυγκεντρωτισμός του τεράστιου Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

- Θα γίνει ξεχωριστό «Υπουργείο Περιβάλλοντος» για τα μάτια του κόσμου φυσικά αφού δεν έχουν κάνει καμία σοβαρή προεργασία για τη δημιουργία του.

- Θα οριστούν και τυπικά ένας ή δύο αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση.

- Θα αλλάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γραμματέας της Ν.Δ., όπως ζητάνε όλοι.

Με λίγα λόγια, «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές και η κατεύθυνση της χώρας. Αυτές οι πολιτικές και η κατεύθυνση δεν αλλάζει, όσο πρωθυπουργός είναι ο κ. Καραμανλής.

γ) Θα τάξουν και θα υποσχεθούν τα πάντα. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό; Ο λογαριασμός θα μεταφερθεί στην επόμενη κυβέρνηση.

- Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε τον κ. Καραμανλή να ανακοινώνει ριζικές αλλαγές και ρήξεις παντού: στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στο δημόσιο, στο ασφαλιστικό, στα κλειστά επαγγέλματα. Φυσικά, όπως αποδείχθηκε πέντε χρόνια τώρα, δεν έχει ούτε τη γνώση ούτε την ικανότητα, ούτε τη διάθεση να κάνει ο,τιδήποτε από όλα αυτά. Απλά θα ανακοινώνονται μήπως συντηρήσει όπως-όπως το μύθο-ανέκδοτο του «μεταρρυθμιστή»...

δ) Θα βάλουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου. Είναι φυσικό. Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην όξυνση, την τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών.

- Εμείς, όπως και στις Ευρωεκλογές, έτσι και τώρα, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μας παρασύρουν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Κοιτάμε μπροστά και μας ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον της χώρας, μόνο το συμφέρον των πολιτών


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ «ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ». ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε χθες τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τον κ. Ρακιντζή. Ο Γ. Παπανδρέου αφότου εξήρε τη σημασία του θεσμού αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω μίλησε για το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, αντί να χτίσει πάνω σ' αυτά που παρέλαβε, στη Δημόσια Διοίκηση, από τα ΚΕΠ, το θεσμό του ΑΣΕΠ, τις ανεξάρτητες Αρχές, δυστυχώς τα γκρέμισε και τα απαξίωσε.

2. Η πρόσφατη έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (βλ. εδώ σχετική ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ) αποδεικνύει ότι σήμερα η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η ανομία είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν καθημερινή εμπειρία του Έλληνα πολίτη, βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της χώρας και δηλώνουν ένα αίσθημα αδικίας, και αποξενώνουν τον πολίτη από την Πολιτεία, από την πολιτική, από τη Διοίκηση.

3. Για την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η αλλαγή της νοοτροπίας στη λειτουργία του κράτους είναι εθνικός στόχος. Εμείς δεν θα μιλήσουμε με μεγάλα λόγια, δεν θα μιλήσουμε για «επανίδρυση». Εμείς απλώς θα βάλουμε μπροστά τις αλλαγές, ώστε το κράτος να λειτουργεί σε όφελος του πολίτη, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Μπορούμε να το κάνουμε. Είναι θέμα ανθρώπων, που υπάρχουν, θέμα υποδομών, που υπάρχουν και θέμα πολιτικής βούλησης, που σήμερα δεν υπάρχει αλλά μετά τις επόμενες εκλογές θα υπάρξει.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ
SIEMENS. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

1. Ό,τι και να πει η σημερινή κυβέρνηση για την υπόθεση Siemens, όλοι καταλαβαίνουν ότι βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση.

- Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί αρνήθηκε 3 φορές την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή, έκλεισε τη Βουλή για να παραγραφούν όλα τα αδικήματα της περιόδου 2004-2007 πριν έρθουν αποκαλύψεις και μετά άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει.

- Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί υπήρξε η αναστολή της έκδοσης Χριστοφοράκου στην Ελλάδα όταν είχε χτίσει μια ολόκληρη επικοινωνιακή φιέστα, γύρω από την επιστροφή του με χειροπέδες. Χειροπέδες που τις είχαν ξεδιάντροπα διαφημίσει και με τους «κουμπάρους» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι οποίοι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

- Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει στα ίδια της τα στελέχη, γιατί αυτή δεν σήκωσε το γάντι, όπως το ΠΑΣΟΚ, στην πρόκληση των δικηγόρων του κ. Χριστοφοράκου ζητώντας τους να δώσουν στοιχεία και αποδείξεις για εισροή χρημάτων στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας.

2. Αυτή είναι και η βασική διαφορά μας με την σημερινή ηγεσία της Ν.Δ.

- Εκείνοι προτιμούν να σύρουν όλο το πολιτικό σύστημα στο βούρκο, αρκεί να μην αποκαλυφθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες, συγκεκριμένων προσώπων. Δεν έχουν επιχειρήματα για αυτό και καταφεύγουν σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, όπως αυτές που κάνουν τις τελευταίες μέρες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

- Εμείς λέμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι όμηρος και γι' αυτό ζητάμε την αλήθεια με συγκεκριμένα στοιχεία, για όποια συγκεκριμένα πρόσωπα εμπλέκονται.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: