Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ο Μπολτ, η ΑΕΚ, το τρέξιμο και το αύριο!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/08/2009,ΠΗΓΗ |


Τώρα να ευχαριστήσεις την Nova που πήρε τον αγώνα της ΑΕΚ με την Βασλούι ή να την επιπλήξεις που ήταν η αιτία να δούμε αυτό το θέαμα; Απάντηση δεν θα δώσω, μην περιμένετε. Χάρις στο συνδρομητικό κανάλι λοιπόν κάθισα στις 21.00 να δω τον πρώτο φετινό επίσημο αγώνα της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην αρχή η ομάδα μου δημιούργησε προσδοκίες οι οποίες όμως διαψεύστηκαν σύντομα.

Χωρίς φαντασία, χωρίς πάθος, χωρίς πλάνο. Μία ομάδα που έκανε την Βαλούι να φαντάζει σημαντικός αντίπαλος ενώ στην ουσία είναι μία μέτρια ομάδα. Αυτό όμως που θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα στατική. Χωρίς τρεξίματα, με ή χωρίς την μπάλα. Χωρίς ταχύτητα. Ακίνητη. Από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Πάνω λοιπόν που έβγαζα έναν αναστεναγμό βαρεμάρας και απογοήτευσης, σε μία άλλη τηλεόραση στην εφημερίδα έβλεπες να προετοιμάζονται οι αθλητές που πήραν μέρος στον τελικό των 200 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μετά από λίγο είδα και την κούρσα, άλλωστε δεν έχασα και τίποτα από τον αγώνα της ΑΕΚ. Μόλις 19.19 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Μπολτ για να τερματίσει. Τι χάνεις σε τόσο χρόνο από την ΑΕΚ; Τίποτα. Το πιο πιθανό είναι να εξακολουθεί να έχει την μπάλα ο ίδιος παίκτης! Η ταχύτητα και η κίνηση στον κενό χώρο είναι βασικά ζητούμενα για το ποδόσφαιρο και δεν είπαμε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται τον Μπολτ για να προοδεύσει σε αυτόν τον τομέα. Σίγουρα όμως χρειάζεται μεταγραφές και καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά από τους παίκτες. Καλύτερη προετοιμασία από το τεχνικό επιτελείο. Βοήθεια στις μεταγραφές από την διοίκηση. Όλοι είναι υπεύθυνοι για την εικόνα που βλέπουμε και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Τζιμπούρ. Ο Μπάγεβιτς ευθύνεται που βγάζει στην… σέντρα έναν παίκτη που εκ των πραγμάτων θα οδηγείτο στην χρησιμοποίησή του.

Η διοίκηση ευθύνεται που δεν ικανοποιεί τον προπονητή με μία μεταγραφή στην επίθεση. Και –πάνω από όλους- ευθύνεται ο ίδιος ο παίκτης που είναι αγωνιστικά αδιάφορος και παίζει με τα νεύρα των φίλων μίας ομάδας που πέρσι τέτοιον καιρό τον αποκτούσε από τον πανιώνιο με 3.200.000 ευρώ και έδινε στον ίδιο ετήσιο συμβόλαιο 700.000. Ας δείξει ότι «πονάει» την ομάδα. Οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να μην χάσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, να περάσει στους ομίλους και να αποκτήσει τους παίκτες που της λείπουν, υπάρχει η ελπίδα ότι μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για την εθνική ομάδα μπορεί και να δούμε καλύτερα πράγματα.

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον τελικό των 200, μετά από μισή ώρα που έβλεπα ΑΕΚ, χρειάστηκα ένα χάπι για τον πονοκέφαλο…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: