ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ο λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει την Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 25ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης. Σε δήλωσή του, με αφορμή την έναρξη της εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει μεταξύ άλλων: « O λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη γιορτή ηθών, εθίμων, παραδόσεων αλλά και αγορών για όλες τις ηλικίες.

Αυτό που κρατά ζωντανό το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό του κόσμο.

Παραδοσιακά στην εμποροπανήγυρη η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ζωντάνια, το μεράκι και η αισιοδοξία των συμμετεχόντων πλημμυρίζει την τοπική κοινωνία και συνθέτει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης και ευρύτερης προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Ανάλογες εικόνες σχεδόν αναλλοίωτες στο χρόνο, ζωντανεύουν και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που πλαισιώνουν την εμποροπανήγυρη φέτος θα δοθεί έμφαση σε μουσικοχορευτικά δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, ενώ παραδοσιακά ηχοχρώματα θα παρουσιάσει και το μουσικό σχήμα «Παρολύμπιοι» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Ας επισημανθεί ότι περίπου 200 εκθέτες θα λάβουν μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην 25η εμποροπανήγυρη, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)