Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Εξετάζουν τα αποκαΐδια


ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Η κυβερνητική επιτροπή θα εξετάσει την κατάσταση μετά την καταστροφή της ΒΑ Αττικής και αναμένονται εξαγγελίες μέτρων στήριξης. Στην Αυτοδιοίκηση και τον ΕΛΓΑ απευθύνονται οι πυρόπληκτοι. Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η νέα αποτυχία της Πολιτείας να προστατεύσει κορυφαίας σπουδαιότητας πνεύμονες πρασίνου στην πρωτεύουσα, δημιουργεί βαρύ κλίμα στο Μαξίμου.

Εκεί το απόγευμα της Τρίτης ο Κ.Καραμανλής και η κυβερνητική επιτροπή αναμένεται να αποφασίσουν μέτρα στήριξης των πυροπλήκτων.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να είναι παραπλήσια αυτών που είχαν δοθεί προεκλογικά μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, όπου «χάθηκε» και ο μεγαλύτερος πνεύμονας της Αθήνας, η Πάρνηθα, αλλά κυρίως καταστράφηκε η ανατολική Πελοπόννησος με δεκάδες ανθρώπινες απώλειες, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Εσβησαν οι φλόγες

Οι τελευταίες δύο εστίες που κατέκαιγαν μέχρι πριν το μεσημέρι τον Κιθαιρώνα και το βουνό βόρεια της Καρύστου έσβησαν με τη συμβολή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που επιχειρούσαν με την ανατολή του ηλίου. Ήδη, οι απομακρυσμένοι από χθες το μεσημέρι στα Βίλια, κάτοικοι του Πόρτο Γερμενού, επέστρεψαν το βράδυ και παρέμειναν στα σπίτια τους.

Στον οικισμό Αετός της Καρύστου η φωτιά αναζωπυρώθηκε το βράδυ αλλά ανακόπηκε με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων και των πληρωμάτων τους, ενώ τέσσερα αεροσκάφη νωρίς το πρωί συνέχισαν το έργο της πυρόσβεσης με ρίψεις νερού στο βουνό πάνω από τον Αετό και την πόλη της Καρύστου.-

Συνολικά 213.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν κατά τις πυρκαγιές που σάρωσαν την Αττική τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες προκάλεσαν σοβαρό πλήγμα στην χλωρίδα, την πανίδα και τις περιουσίες κατοίκων της περιοχής.

Επιστροφή σε κρανίου τόπο

Οι κάτοικοι του Πόρτο Γερμενού επέστρεψαν ήδη χθες το βράδυ στα σπίτια τους, από τα οποία είχαν απομακρυνθεί από το μεσημέρι.

Ήδη ξεκίνησε η καταγραφή της καταστροφής από κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και των πληγέντων δήμων.

Από νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων από την πυρκαγιά κατοικιών (εντός σχεδίου) υποβάλλουν αιτήσεις στους ΟΤΑ της περιοχής τους για χορήγηση συνδρομής στεγαστικής αποκατάστασης προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες ενώ ο ΕΛΓΑ καταγράφει τις ζημιές στις καλλιέργειες για την αποζημίωση των αγροτών.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ παραμένουν εκτροπές της κυκλοφορίας στα παρακάτω σημεία:

  • Στην Λ. Διονύσου στη διασταύρωση Αγ. Πέτρου.
  • Στην Λ. Μαραθώνος στη διασταύρωση με Λ. Διονύσου
  • Επιπρόσθετα, συνεχίζεται, για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας του υψηλού δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο εξής σημείο:
  • Από ώρα 13:20΄ της 22-08-2009 επί της Λεωφ. Πάρνηθος, από το ύψος της 22ης χ/θ (ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ) προς το καζίνο.
  • Κανονικά στην κυκλοφορία δίδονται τα παρακάτω σημεία :
  • Επαρχιακή οδό Βιλίων-Πόρτο Γερμενό στο ύψος της δ/σης προς Ψάθα
  • Στην οδό Αναστάσεως Παπάγου προς νεκροταφείο Χολαργού, Υμηττός
  • ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: