Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Μπλόκο στα διόδια Τεμπών ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι Κινητοποιήσεις εν όψει της ΔΕΘ

ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Κάθοδο στα Τέμπη κι αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι εν όψει και της ΔΕΘ, στέλνοντας το μήνυμα απευθείας στον πρωθυπουργό ότι «οι υπουργοί του και συγκεκριμένα ο Σ. Χατζηγάκης τον παραπλανούν».


Μπλόκο στα διόδια Τεμπών ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι

«Οσες επικοινωνίες κι αν κάναμε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μας απαντούσε γενικά κι αόριστα ότι έχουμε δίκιο στα αιτήματά μας και αυτά θα ικανοποιηθούν», είπε στο «Εθνος», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, Δημ. Καμπούρης, κάνοντας γνωστό ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στα Τέμπη κτηνοτρόφοι από ολόκληρη τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα και θα αποκλείσουν την εθνική οδό μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι κτηνοτρόφοι, που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ το οποίο δόθηκε στους αγρότες για να λήξουν οι κινητοποιήσεις του περασμένου Ιανουαρίου (αυτό που η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά πίσω), διαμαρτύρονται για τη μείωση του εισοδήματός τους και για αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε να πούμε τίποτε πλέον με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αν θέλει, ας έρθει ο υπουργός στα Τέμπη.

Εμείς θέλουμε να δούμε τον πρωθυπουργό για να του πούμε ότι η κτηνοτροφία θα σβήσει από την ελληνική ύπαιθρο», σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

Βλέποντας τα τελευταία δύο χρόνια το εισόδημά τους να συρρικνώνεται συνεχώς, οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεση οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ για κάθε αιγοπρόβατο και 250 ευρώ για κάθε αγελάδα, αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ για την περσινή ξηρασία που έπληξε τις καλλιέργειες από τις οποίες τρέφονται τα ζώα και εκτόξευσε στα ύψη τις ζωοτροφές, αύξηση της επιστροφής για το αγροτικό πετρέλαιο και παρέμβαση στις βιομηχανίες γάλακτος και στους εμπόρους κρέατος για τιμές που θα ικανοποιούν τους παραγωγούς: 1.30 ευρώ το λίτρο για το πρόβειο γάλα, 90 λεπτά το λίτρο για το κατσικίσιο, 60 λεπτά το λίτρο για το αγελαδινό και 7 ευρώ το κιλό για τα αμνοερίφια.

«Η κινητοποίηση της Δευτέρας έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμό μεθοριακών σταθμών και κεντρικών κόμβων», λένε οι κτηνοτρόφοι.Μ. ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: