Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Σημάδευε τον 15χρονο ο Κορκονέας

Τριτη 25 Αυγουστου 2009 (Εθνος)
Το Συμβούλιο Εφετών επικύρωσε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και ο ειδικός φρουρός θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

Οριστικά πλέον παραπέμπονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι δύο ειδικοί φρουροί προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών επικυρώνοντας το πρωτοβάθμιο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.


Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου
Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου

Η κατηγορία που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τον συνάδελφό του, Βασ. Σαραλιώτη, απλή συνέργεια.

Σημάδευε τον 15χρονο ο Κορκονέας

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ευθυγραμμίζεται πλήρως με το πρωτοβάθμιο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Κορκονέας στόχευσε πριν πυροβολήσει απανωτά προς την παρέα των ανηλίκων (ανάμεσά τους και το θύμα). Στο περιεχόμενο του βουλεύματος περιγράφεται και ο τρόπος αντίδρασης του εν λόγω κατηγορουμένου ο οποίος -όπως αναφέρεται- στόχευσε προς τον 15χρονο «για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του που είχε θιγεί» και ακολούθως με «αργά και ήρεμα βήματα» έφυγε από τον τόπο του συμβάντος.

Για τους δικαστές του συμβουλίου είχε βαρύνουσα σημασία ότι ο Κορκονέας λειτούργησε ψύχραιμα, παρότι είχε πλήρη αντίληψη των συνεπειών της πράξης του, απόρροια της οποίας ήταν να σκοτωθεί ένα παιδί από τις βολίδες του όπλου του.

Το παραπεμπτικό βούλευμα διευκρινίζει ότι ο Κορκονέας δεν είχε άμεση επιδίωξη τον θάνατο του 15χρονου, ωστόσο, επισημαίνει ότι λόγω των συνθηκών που υπήρχαν (μικρή απόσταση από το θύμα, στενότητα του δρόμου, πλήθος κόσμου στο σημείο κ.λπ.) ο κατηγορούμενος «αποδέχτηκε το αποτέλεσμα της πράξης του».

Παράλληλα, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών απορρίπτουν τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι το περιπολικό στο οποίο βρίσκονταν είχε δεχτεί πριν ένα μπουκάλι από τα νεαρά άτομα που βρίσκονταν στις οδούς Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Τέλος, το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Βασ. Σαραλιώτης.Γκέλυ Αλμαλιώτου - Καλαμπαλίκη

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: