Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 23 Ιουλίου

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Η όποια αξία ενός έργου, όσο μεγάλο και σημαντικό αν είναι, ακυρώνεται αν χάσει έστω και ένας εργάτης τη ζωή του, σημείωσε στο περιθώριο της παράδοσης των διυλιστηρίων της Μόρνας, ο κατασκευαστής τους, κ. Κερίδης.
Ο κ. Κερίδης, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο έργο, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι, σε δύσκολες κατασκευές, κατασκευές οι οποίες έγιναν σε βάθος ακόμη και 13 μέτρων και ευτυχώς δεν σημειώθηκε το παραμικρό συμβάν…
… τα είπε όλα…

Την τελευταία στιγμή ειδοποιήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης, ότι επίκειται παράδοση-παραλαβή του έργου των διυλιστηρίων.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις και μάλιστα για έργα όχι τόσο σημαντικά, η Νομαρχία συνηθίζει να ενημερώνει τουλάχιστον 10 μέρες πριν…
Και βεβαίως η καθυστέρηση στην ειδοποίηση, ήταν συνειδητή στην προκειμένη περίπτωση και για λόγους… ασφαλείας.
Ο μοναδικός εκπρόσωπος του Δήμου Πέτρας στην τελετή, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρας, Δ. Ντούρος…
Να υποθέσουμε ότι προσεκλήθησαν κι άλλοι φορείς του Δήμου;

Παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα, η προθεσμία για τις επιχειρήσεις της Πιερίας (και των άλλων νομών που έχουν ενταχθεί στη σχετική ρύθμιση), για την υποβολή του φακέλου, ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση για κρατική εγγυοδοσία.
Αυτή την πληροφορία έδωσε χθες το απόγευμα ο Αντώνης Καρπούζας, ο οποίος απέσπασε τη σχετική δέσμευση από τον κ. Λέγκα…
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 5 επιχειρήσεις του νομού, είχαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση…

Αν όσοι δήλωναν «αν θα λειτουργήσει το διυλιστήριο της Μόρνας, εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη», κρατούσαν την υπόσχεσή τους, σήμερα οι μισοί (και παραπάνω λέω εγώ) Πιεριείς, θα έπρεπε να κυκλοφορούσαν με… πίρσινγκ στη μύτη!
Αν μη τι άλλο, θα ήταν μοδάτοι!

Στο ταμείο του Φεστιβάλ Ολύμπου εθεάθη ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος, να αγοράζει ως (και όχι σαν) κύριος το εισιτήριό του, αντί να χρησιμοποιεί το «ελευθέρας» του, την πρόσκληση δηλαδή που το Φεστιβάλ διαθέτει στους επισήμους.
Απ’ ότι μάθαμε, δεν καταδέχεται να πηγαίνει σαν τζαμπατζής σε εκδηλώσεις, που (και) ως πολίτης επιλέγει να παρακολουθήσει (όχι σαν αγγαρεία που του την επιβάλλει η θέση του).
Το μεταφέρουμε απλά, γιατί και οι μικρές κινήσεις έχουν τη μεγάλη σημασία τους.

Ένας Μεγάλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ
«Έρωτας είναι η επιδίωξη του ιδανικού. Σε όλες του τις εκφάνσεις. Ξεχωρίζω δύο: τον σαρκικό- πνευματικό έρωτα προς τη-τον σύντροφο και τον έρωτα προς την εργασία. Αυτό που λέμε φιλεργία…Ο έρωτας είναι το αντίδοτο του θανάτου. Είναι ίσως η ίδια η ζωή. Μόνο όταν είσαι ερωτευμένος ζεις. Ειδάλλως είσαι... πέτρα...».
Τάδε έφη (σε συνέντευξη τύπου στα ΝΕΑ, που δημοσιεύτηκε χθες) ο υπεραιωνόβιος (διάγει το 104ο έτος της ζωής του) ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Κριαράς, οποίος από την περασμένη Δευτέρα είναι και επίτιμος δημότης του δήμου Ανατολικού Ολύμπου.

Κι ο Σουφλιάς αγεωγράφητος;
( ή απλά … Λαρισαίος πολιτικός;)
Χρηματοδότηση (προς τις Περιφέρειες της χώρας) για την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού για την πυροπροστασία περιοχών NATURA υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
Μέχρις εδώ καλά κα πάγκαλα.
Το θέμα είναι ότι τα επιπλέον κονδύλια για τη πυροπροστασία του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου τα έστειλε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ή δεν ξέρει πως ο Όλυμπος έχει την πράσινη (όπερ και υψηλού κινδύνου) πλευρά του στην Πιερία, ή απλά νοιάστηκε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, παραβλέποντας το γεγονός ότι, ως υπουργός (τουλάχιστον), θα πρέπει να είναι υπεράνω.

«Οι χωματερές που δεν υφίστανται μια σωστή διαχείριση των αποβλήτων που δέχονται, καθώς και αυτές για τις οποίες συχνά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Σταύρος Δήμας.
Δεν ξέρουμε πόσο εισακούγεται ο ευρωπαίος επίτροπος, εμάς πάντως, τους πτωχούς δημοσιογράφους κα τους ενεργούς πολίτες του νομού, που φωνάζουν και ξαναφωνάζουν για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, μας θεωρούν γραφικούς. Και δεν μας ακούει κανένας.
Μήπως να τις δείχναμε στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, που τα ζητήματα υγείας, τουλάχιστον, φαίνεται (εκ των κινήσεων και εκ των δηλώσεών του για το κάμπινγκ της Σκοτίνας) να τα παίρνει πολύ στα σοβαρά;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: