Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

O Αβραμόπουλος όμηρος του Αχιλλέα Καραμανλή


16 Μαρτίου 2009, 20:04

zougla.gr

Χωρίς διοικητή και υποδιοικητή παραμένει το νοσοκομείο Σερρών, από τις αρχές του χρόνου, λόγω της αδυναμίας του τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών του νομού, να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες θέσεις,

Η εμμονή του Αχιλλέα Καραμανλή, θείου του πρωθυπουργού και πρώτου σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές στις Σέρρες, να τοποθετήσει στενό του συνεργάτη στη θέση του διοικητή, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των τριών συναδέλφων του.

Οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης, από την πρώτη στιγμή έκαναν γνωστή την αντίρρησή τους προς τον υπουργό Υγείας, στο αίτημα του Αχιλλέα Καραμανλή για διορισμό του πρώην διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, ως νέου διοικητή στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού Σερρών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να έχει… σηκώσει ψηλά τα χέρια, λόγω του πείσματος του θείου του πρωθυπουργού, που μέσα στη Βουλή πριν από μερικές ημέρες (5/3/2009) επιτέθηκε φραστικά κατά της συναδέλφου του Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, λόγω της άρνησής της να δεχτεί την τοποθέτηση του στενού του συνεργάτη στο νοσοκομείο Σερρών. Ο πρώην υπουργός «τα έψαλε» και στους υπόλοιπους δύο βουλευτές, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Αναστάσιο Καρυπίδη, που δημόσια αποφεύγουν να πάρουν θέση, για να μην εξοργίσουν τον θείο του πρωθυπουργού.

Η εμμονή του Αχιλλέα Καραμανλή να τοποθετήσει ανθρώπους του περιβάλλοντός του στις συγκριμένες θέσεις, έχουν σχέση με τις φιλοδοξίες να δει τον γιο του Κώστα, επόμενο βουλευτή με το επίθετο Καραμανλής στις Σέρρες.

Οι θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή του νοσοκομείου είναι καθαρά … «ψηφοσυλλεκτικές» και αυτονόητο είναι, πως κάθε βουλευτής θα ήθελε να τοποθετήσει ανθρώπους της επιλογής του.

Επί 75 σχεδόν μέρες το νοσοκομείο Σερρών παραμένει ακέφαλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του. Ήδη η αδυναμία του (μισού) Δ.Σ. να προχωρήσει σε διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό. Τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούνται μόνο 10αρες σύριγγες, αφού οι 20αρες έχουν… σωθεί.

Τις τελευταίες 20 μέρες, επανειλημμένως το zougla.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί εάν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατέληξε τελικά στα πρόσωπα που θα τοποθετήσει στις συγκεκριμένες θέσεις. Αν και στο τραπέζι… «έπεσαν» κάποια ονόματα εκτός Σερρών, το θέμα συνεχίζει να κολλάει στον θείο του πρωθυπουργού. «Τις επόμενες μέρες θα ξεπεραστεί ο… σκόπελος» είπε με νόημα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Είδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: