Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ανω-κάτω η Ιεραρχία


Τριγμούς στην Ιεραρχία προκαλεί η υπόθεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, που βρίσκεται στις φυλακές για υπεξαίρεση περίπου 160.000 ευρώ.

Περισσότεροι από 30 αρχιερείς έχουν υπογράψει επιστολή με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους απο τους επτά μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που έβγαλαν απαλλακτικό βούλευμα για τον Παντελεήμονα, ενώ ένας από τους επτά -ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος- αναγνωρίζει τώρα το λάθος του και ζητεί εγγράφως συγνώμη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δηλώνει ότι προς ένδειξη λύπης η βυζαντινή σημαία στη μητρόπολή του θα κυματίζει μεσίστια.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, που έχει υποβάλει την παραίτησή του από τοποτηρητής της μητρόπολης Αττικής, ενώ αμέσως μετά είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Το μήνυμα, πάντως, είναι ότι μόλις εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου όπου έχει προσφύγει ο Παντελεήμων ζητώντας την αναίρεση της ποινής του, η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί παρά να προχωρήσει στην καθαίρεση του πρώην Αττικής, σύμφωνα με τον εκκλησιαστικό νόμο.

megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: