Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Κ. Κουκοδήμου στο νέο νοσοκομείο

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009
Τα «παράπονά» του για τη δημόσια γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση των πιστώσεων και το ελλειμματικό ενδιαφέρον των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών εξέφρασε στον βουλευτή ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των παράλληλων έργων του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά και οι δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα σε ό,τι αφορά τις πιστώσεις του έργου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο βουλευτής Πιερίας Κ. Κουκοδήμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευάστριας εταιρίας του έργου ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Πέτρο Σουρέτη. Η επίσκεψη στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, όπου ο κ. Κουκοδήμος ενημερώθηκε τόσο από τον κ. Σουρέτη, όσο και από τον υπεύθυνο του εργοταξίου, για τις εργασίες που υπολείπονται, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους του νέου νοσοκομείου και να διαπιστώσει την πρόοδο του έργου.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Ο κ. Σουρέτης ενημερώνοντας τον κ. Κουκοδήμο τόνισε πως υπάρχει ήδη καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο θέμα των απαλλοτριώσεων ένθεν και ένθεν του νοσοκομείου για την ομαλή πρόσβαση.
Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται και στο θέμα της απομάκρυνσης των υλικών, του εξοπλισμού και των μηχανημάτων της ΕΡΓΑΣ (του προηγούμενου εργολάβου του έργου) που καθυστερούν την εκτέλεση των εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης και του ελικοδρομίου του νέου νοσοκομείου.
Ο κ. Σουρέτης σημείωσε επίσης την καθυστέρηση που υπάρχει σε ό,τι αφορά την δρομολόγηση για την κατασκευή της Ψυχιατρικής Κλινικής, την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης, ενώ έκανε αναφορά και στην επιτροπή παρακολούθησης των παράλληλων έργων του νοσοκομείου με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, η οποία όπως είπε, αδράνησε το τελευταίο διάστημα.
«Το προσωπικό σας ενδιαφέρον, οι πιέσεις αλλά και οι συνεχείς οχλήσεις για την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου, λειτούργησαν στο να υπερβάλλουμε εαυτόν», είπε ο κ. Σουρέτης απευθυνόμενος στον Κ. Κουκοδήμο και συνέχισε: «Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον και την αγωνία σας για το έργο, πλην όμως θα πρέπει να υπάρχει η ίδια ανταπόκριση και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Η εταιρία προσπαθεί και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, συνάντησε εμπόδια του γραφειοκρατικού μηχανισμού».
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργο, σύμφωνα με τον κ. Σουρέτη αυτό τοποθετείται στο διάστημα από Ιούνιο του 2009 έως Σεπτέμβριο του 2009, διάστημα που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανταπόκριση της αρμόδιας υπηρεσίες στις υποχρεώσεις της προς την εταιρία στο επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Ήδη υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και ανοιχτή επικοινωνία με το νέο διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης Δημήτρη Παπαδημόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησε ο κ. Σουρέτης για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή για την πορεία εργασιών του νέου νοσοκομείου.
Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του, μετά την ενημέρωση από τον κ. Σουρέτη, αφενός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών το τελευταίο κυρίως διάστημα, αφού έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και αφετέρου την πεποίθησή του πως θα πρέπει σ' αυτό το κρίσιμο διάστημα έως την τελική παράδοση του έργου, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες να τεθούν σε «εγρήγορση».
«Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το έργο», τόνισε ο κ. Κουκοδήμος και πρόσθεσε: «Θα αναλάβω πρωτοβουλία στο επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση όλων των τοπικών φορέων που εμπλέκονται στην ολοκλήρωση των παράλληλων έργων του νέου νοσοκομείου. Ένα έργο που ταλαιπώρησε εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία φτάνει στο τέλος του. Θα είναι πραγματικά άδικο, τώρα σ' αυτή τη φάση του έργου, να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις».
POLITEIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: