Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την εξέγερση του Κιλελέρ

Δευτέρα 16 Μαρτίόυ 2009
Στην επέτειο των 99 ετών

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την εξέγερση του Κιλελέρ

Eurokinissi
Η συγκέντρωση έγινε στο μνημείο του Μαρίνου Αντύπα
Λάρισα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών και νέων από όλη τη Θεσσαλία τιμήθηκε την Κυριακή η 99η επέτειος της εξέγερσης των κολίγων στο Μνημείο του Αγρότη, στο Κιλελέρ.

Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ) της Θεσσαλίας, αλλά και το «μπλόκο της Νίκαιας» από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΕΟΑΣΚ, Βασίλης Μπούτας, ο οποίος επισήμανε ότι «το σημερινό συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων» και πρόσθεσε ότι «από εδώ και πέρα στρατηγικό στόχο αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος».

Σε αναφορά του στις αγροτικές κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι ανέδειξαν τη σύγκρουση δύο πολιτικών αντιλήψεων, από τη μία πλευρά, όπως είπε, την αντίληψη των τριτοβάθμιων οργανώσεων που στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική και του συνεπούς αγροτικού κινήματος που στηρίζεται στη μεσαία αγροτιά.

Κάλεσε ακόμα τους παριστάμενους να τιμωρήσουν με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές όλους αυτούς, που εφαρμόζουν αποφάσεις που ξεκληρίζουν την αγροτιά.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της αγροτικής εξέγερσης, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «σήμερα οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζονται με νέους στόχους και αιτήματα, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του 'ευρωμονόδρομου', που ακολουθούν πολιτική συγκέντρωσης της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια ξεκληρίζοντας μεγάλο μέρος των αγροτών».

Προσθέτει ακόμη ότι «είναι καιρός να συνειδητοποιηθεί ότι στο πλαίσιο της ΕΕ φιλοαγροτική λύση δεν μπορεί να υπάρξει για τη μικρομεσαία αγροτιά».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: