Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Στην αποτροπή επιδρομών στρέφει τώρα την προσοχή της η Αστυνομία

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009
Ο απολογισμός της επόμενης ημέρας

Στην αποτροπή επιδρομών στρέφει τώρα την προσοχή της η Αστυνομία

Icon
Εκτεταμένες οι καταστροφές σε καταστήματα μετά την επιδρομή
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Μετά την αδυναμία της να αποτρέψει την επίθεση των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, η Αστυνομία σπεύδει να αναθεωρήσει τους σχέδια της για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Όπως είχε αποκαλύψει το Mega, την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν αστυνομικοί στην περιοχή προς τους οποίους όμως δόθηκε εντολή μη εμπλοκής και απομάκρυνσης.

Ωστόσο, οι μικρές ομάδες αστυνομικών που περιπολούν ή φυλάσσουν στόχους στο Κολωνάκι δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πολυμελείς ομάδες που επιτίθενται, αντιτείνει η ΕΛΑΣ. Η Αστυνομία δεν διαθέτει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους επιθέσεων, αλλά προσανατολίζεται πλέον στη δημιουργία εκπαιδευμένης ομάδας, ειδικά για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση ενός οργανισμού που θα διαχειριστεί το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας με συντονισμό πολλών συναρμοδίων φορέων.

Επίσης, κατά την επίθεση στο Κολωνάκι φάνηκε η έλλειψη πληροφόρησης της Αστυνομίας, παρά μάλιστα τις μαρτυρίες ότι οι νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στη Δεξαμενή πριν κατέβουν προς την οδό Σκουφά και την οδό Σόλωνος και πριν διασκορπιστούν στη Νομική ή προς τα Εξάρχεια. Ακόμη, κατά μία μαρτυρία, αναφέρεται ότι ορισμένοι ξαναγύρισαν στη Δεξαμενή.

Οι μονάδες της αστυνομίας δεν έχουν τον απαραίτητο συντονισμό, καταγγέλλουν ακόμη συνδικαλιστές αστυνομικοί. Σημειώνουν ότι οι πεζές περιπολίες και τα περιπολικά έχουν διαφορετικά κέντρα συντονισμού, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες του Κολωνακίου φέρονται πλέον να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν μηνύσεις μετά τα επεισόδια της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συζητήθηκε και η πιθανότητα ενός νέου κύκλου χτυπημάτων από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Σέχτας Επαναστατών», Κατά την Αστυνομία, οι οργανώσεις θεωρείται ότι έχουν άμεση σχέση καθώς προχωρούν σε επιθέσεις με διαφορά λίγων ημερών.

Στην Αθήνα θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες και κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιάρντ, όπως ανέφερε η «Καθημερινή», που θα βοηθήσει στην αναδιοργάνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: