Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ανακαλούνται αυτοκίνητα FIAT 500 και Ford Ka

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FIAT 500 εκτελεί η Fiat Group Automobiles Hellas, ενώ η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FORD μοντέλο Ka. Και οι δυο εταιρείες συνεργάζονται με την υπηρεσία Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 992 οχήματα, με αριθμούς πλαισίου από 206893 έως 279954, εκ των οποίων τα 531 έχουν παραδοθεί σε καταναλωτές, στα οποία καθορίστηκε μια εργοστασιακή τεχνική επέμβαση και συγκεκριμένα ο έλεγχος των βιδών που στερεώνουν τη βάση στήριξης των σιαγόνων των πίσω τροχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FIAT για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, αναφέρεται ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων FORD στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FORD μοντέλο Ka.

Η ανάκληση αφορά 394 οχήματα, παραγωγής από 26/5/2008 έως 30/1/2009, σε ορισμένα εκ των οποίων ενδέχεται οι βίδες στερέωσης της κιθάρας των πίσω φρένων να μην έχουν σφιχτεί στη σωστή προδιαγραφή. Εάν η βίδα της κιθάρας είναι χαλαρή, μπορεί να πέσει μέσα στο ταμπούρο του φρένου και να προκαλέσει ζημιά στο θερμουί, με κίνδυνο το κλείδωμα του πίσω τροχού. Κι εδώ επισημαίνεται αντίστοιχα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και η απαιτούμενη επισκευή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή:http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: