Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Προετοιμάζεται η άρση του πανεπιστημιακού ασύλου



Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Σήμερα η Καθημερινή γράφει : «Με ορμητήρια τα πανεπιστημιακά κτίρια, καταπατώντας κάθε έννοια ασύλου, δρουν οι «γνωστοί - άγνωστοι» κουκουλοφόροι που προβαίνουν σε βανδαλισμούς στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα που εντελώς ανενόχλητη τα έκανε χθες το μεσημέρι γυαλιά καρφιά στο Κολωνάκι, βρήκε καταφύγιο στο κτίριο της Νομικής. Στο ισόγειο της σχολής, με είσοδο από τον οδό Σίνα, ομάδα αναρχικών έχει καταλάβει μια μικρή αίθουσα, που τη χρησιμοποιεί ως «στέκι» συγκέντρωσης και ορμητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο αυτό συναντήθηκαν τα άτομα που επιτέθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο κατά του καθηγητή Γιάννη Πανούση. Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κουκουλοφόροι που έσπασαν τα γραφεία τράπεζας στον Νέο Κόσμο την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησαν, οπλισμένοι με βαριοπούλες και πυροσβεστικούς πελέκεις, από το Πάντειο, όπου και επέστρεψαν. Το ερώτημα είναι γιατί δεν παρεμβαίνουν τόσο οι πρυτανικές όσο και οι αστυνομικές αρχές»

Σύμφωνα εξάλλου με τις δικές μας πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και παράλληλα της συν- διοίκησης των φοιτητών στα Πανεπιστήμια - επειδή χωρίς την δεύτερη, η πρώτη δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης υποστηρίζουν ότι «άλλο πανεπιστημιακό άσυλο» και «άλλο άσυλο ιδεών» και εξηγούν: «Η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είναι κατάλοιπο άλλων εποχών διώξεων εναντίων ιδεών και φρονημάτων, εφαρμογής μεταβατικών διατάξεων όπως ο 509 κλπ. Τότε η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είχε ταυτιστεί με την ελευθερία των ιδεών και των φρονημάτων. Στη σημερινή Δημοκρατία μας όμως οι ιδέες και τα φρονήματα δεν διώκονται. Άρα η έννοια του ασύλου με την έννοια που έχει πάρει σήμερα είναι όχι μόνο περιττή αλλά και εξαιρετικά επιζήμια για την δημόσια τάξη».

Σύμφωνα με τους ίδιους, αν η κυβέρνηση δεν καταργήσει το άσυλο, τότε δεν θα μπορέσει να ελέγξει την βία των κουκουλοφόρων που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια ως ορμητήρια τους.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: