Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΔΥΟ «ΠΡΩΗΝ», Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

- Μην κάνεις εκλογές, πάρε τώρα νέα μέτρα
«Συστάσεις» στον πρωθυπουργό απευθύνουν Κ. Μητσοτάκης και Γ. Αλογοσκούφης, διαφοροποιούμενοι, εμμέσως πλην σαφώς, από πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής.Σε ομιλίες τους, που συνέπεσε να γίνουν και οι δύο χθες το βράδυ, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ο τέως υπουργός Οικονομίας συμφωνούν ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης προβλέπει ότι, αν γίνουν, θα έχουμε ακυβερνησία. Και ο κ. Αλογοσκούφης καλεί τον πρωθυπουργό να κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Ο πρώην πρωθυπουργός ζητεί πιο σκληρή οικονομική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μόνη της τα μέτρα που χρειάζονται και να μην περιμένει να της τα πει ο επίτροπος Αλμούνια. Ο τέως υπουργός υπερασπίστηκε τη δική του πολιτική στην οικονομία και ζήτησε να μην επιβληθούν νέοι φόροι και να μην αυξηθούν οι υπάρχοντες.


Συνέχιση της πολιτικής του συνιστά ο Αλογοσκούφης

Του Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
«Συστάσεις» προς Καραμανλή να αποφύγει τις εκλογές τώρα, να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες αλλά με «συνέχεια και συνέπεια», αιχμές προς Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Σουφλιά και Γ. Προβόπουλο, εμμονή στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, αποφυγή φόρων και κυνήγι της φοροδιαφυγής (όπου οι αναφορές έδειχναν την κριτική του στάση στην επαναφορά του αφορολόγητου των μικρομεσαίων) αποτέλεσαν το απαύγασμα της ομιλίας του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στη χθεσινή πρώτη δημόσια εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση στις 7 Ιανουαρίου.


Απαντώντας στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε «ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης στις σημερινές συνθήκες και τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;» και απευθυνόμενος ουσιαστικά στον πρωθυπουργό, ζήτησε από τον κ. Καραμανλή «να ξεκαθαρίσει ακόμη πιο έντονα ότι προέχει η πολιτική σταθερότητα», ότι «στις συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος είναι να προστεθεί και η πολιτική αβεβαιότητα» και ότι «η εκλογολογία και τα εκλογικά σενάρια δεν εξυπηρετούν σε τίποτα». Ηταν μια έμμεση προτροπή να μη γίνουν τώρα εκλογές.

«Στις συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να προστεθεί και η πολιτική αβεβαιότητα» τόνισε ο Γ. Αλογοσκούφης αποδοκιμάζοντας την εκλογολογία
«Επιπλέον πρωτουβουλίες»

Ακόμη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε «επιπλέον πολιτικές πρωτοβουλίες», πέραν της επιδίωξης συναίνεσης, αλλά με «συνέχεια και συνέπεια», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση μπορεί να είναι περήφανη για τα όσα έχει πετύχει ώς σήμερα».

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η επιλογή των μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή είναι υπόθεση της χώρας μας και όχι της Κομισιόν ή του Συμβουλίου, τάχθηκε κατά των νέων φόρων και τόνισε ότι «τα μόνα φορολογικά μέτρα που δικαιολογούνται είναι αυτά που συμβάλλουν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής... Καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί υπαναχωρήσεις στην προσπάθεια για την αντιμετώπισή της». Η τελευταία αποστροφή ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία της «στροφής» που έκανε η κυβέρνηση επαναφέροντας το αφορολόγητο των μικρομεσαίων. Ζήτησε επίσης να μην αλλάξει η μείωση της άμεσης φορολογίας, την οποία προώθησε ο ίδιος.

Οσον αφορά τις αιχμές, ο κ. Αλογοσκούφης στράφηκε ιδιαιτέρως κατά των κ. Παυλόπουλου, Σουφλιά και Προβόπουλου.
* Για τον Γ. Σουφλιά: «Η Ελλάδα, είπε, δεν βρίσκεται στη δεκαετία του 1950 ή του 1960 για να βασίζει την ανάπτυξή της αποκλειστικά και μόνο στις δημόσιες επενδύσεις, όπως υποστηρίζει η οπισθοδρομική ματιά της αντιπολίτευσης». Ο κ. Αλογοσκούφης -αν και ενέπλεξε την αντιπολίτευση για να εξεύρει το φύλλο συκής- είναι γνωστό ότι στο παρασκήνιο συγκρούστηκε, λίγο πριν από τον ανασχηματισμό, με τον κ. Σουφλιά. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ζητούσε για την αντιμετώπιση της κρίσης και με κεϊνσιανή ματιά την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης είχε ταχθεί υπέρ νέων φορολογικών ελαφρύνσεων.
* Για τον Πρ. Παυλόπουλο: «Τους τελευταίους μήνες, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η κοινωνία μας βιώνει μια έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας. Αυτό απειλεί τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής μας το ίδιο, αν όχι και περισσότερο, από την οικονομική κρίση. Εχουμε υποχρέωση ως παράταξη και ως κυβέρνηση να δώσουμε αποτελεσματικές απαντήσεις και λύσεις σε αυτά τα φαινόμενα».
* Για τον Γ. Προβόπουλο: «Πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς καθυστερήσεις το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Η Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει να κινηθεί και αυτή ταχύτερα, διότι ο ρόλος που της επιφυλάσσεται στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι σημαντικός και σε καμία περίπτωση δεν διακυβεύεται η ανεξαρτησία της. Αντιθέτως, αναγνωρίζεται έμπρακτα ο εποπτικός της ρόλος».


Μητσοτάκης κατά της προσαρμογής που «παραήταν ήπια» και της Αριστεράς για «φασισμό των μειοψηφιών»

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Να μην κάνει πρόωρες εκλογές και να κυβερνήσει παίρνοντας μέτρα για την κρίση, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον Κ. Καραμανλή ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην τοπική οργάνωση Κηφισιάς χθες το βράδυ.


«Η παράταξή μας είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ», διακήρυξε ο Κ. Μητσοτάκης
«Η απάντηση στη σημερινή συγκυρία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι οι πρόωρες εκλογές», τόνισε. «Ο λαός μας με το υγιές του ένστικτο τις απορρίπτει και είναι προφανές ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, εάν γίνουν εκλογές, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μας οδηγήσουν σε ακυβερνησία. Κάτι που θα αποτελούσε τη χειρότερη εξέλιξη για τη χώρα. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να προσφύγουμε σε εκλογές. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα 2,5 χρόνια. Εχει πρόγραμμα, έχει αρχηγό, τον Κώστα Καραμανλή, που δεν αμφισβητείται από κανέναν και εξακολουθεί, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, σταθερά και καθαρά, να υπερέχει του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Η παράταξή μας είναι περισσότερο ενωμένη, παρά ποτέ στην ιστορία της», πρόσθεσε.
Επέκρινε την κυβέρνηση και για «ήπια προσαρμογή» που ακολούθησε μέχρι τώρα. «Θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές, που ούτως ή άλλως απαιτούνται», τόνισε. «Η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια, για να δανειστώ μια φράση από τον γιο μου Κυριάκο».
Ο Κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση να αποφεύγει τα μέτρα και να τα αφήνει για μετά τις ευρωεκλογές. «Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια για να μας τα πει αυτά. Δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο. Δικό μας είναι το πρόβλημα και μπορούμε και πρέπει να το λύσουμε», είπε.
Ο επίτιμος (ξανα)ζήτησε θυσίες από τον ελληνικό λαό. «Δεν είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που σε μια στιγμή κρίσης θα κάνει τις θυσίες που απαιτούν οι περιστάσεις. Το ίδιο έχουν κάνει, πριν από πολλά χρόνια, όλοι οι άλλοι. Και είναι φυσικό, για να μας βοηθήσουν, να μας ζητούν τουλάχιστον τις ίδιες θυσίες που έκαναν οι ίδιοι που μας δίνουν τη βοήθεια», τόνισε.
Εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά μιλώντας μάλιστα για «φασισμό μειοψηφιών». «Η όποια παρανομία, εφόσον κυριαρχεί και επαναλαμβάνεται από μικρές και μεγάλες ομάδες, συστηματικά, καταλήγει σε ευθεία αμφισβήτηση της λαϊκής κυριαρχίας», είπε. «Σ' έναν ιδιότυπο φασισμό των μειοψηφιών. Ιδιαίτερα, η ευρύτερη Αριστερά -όχι μόνο η εξωκοινοβουλευτική- πρέπει να είναι προσεκτική, όταν με πολύ ευκολία, χωρίς ίσως να καταλαβαίνει τι κάνει, διακηρύττει την άρνηση εφαρμογής ψηφισμένων νόμων».
Τέλος, έθεσε και το δίλημμα Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ. «Να χαράξουμε, ακόμα πιο καθαρά, τις διαφορές μας από το ΠΑΣΟΚ», είπε. «Τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ λαϊκισμού και ευθύνης, τη διαφορά μεταξύ σοβαρότητας και άγνοιας κινδύνου, τη διαφορά μεταξύ των εύκολων λόγων και των δύσκολων έργων».


Θυμήθηκαν ξανά την καθημερινότητα
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Στροφή στην καθημερινότητα και ιδιαίτερα στα θέματα που ενοχλούν τους πολίτες θυμήθηκε να κάνει η κυβέρνηση έπειτα από πέντε χρόνια. Κάτω από την πίεση των ευρωεκλογών του Ιουνίου, η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε να «βάλει χέρι» στις εισπρακτικές εταιρείες, που ταπείνωναν τους πολίτες επί χρόνια χωρίς κανείς να κουνάει το δαχτυλάκι του, στα καρτέλ που θέριεψαν αφού ήταν ανεξέλεγκτο το όργιο των τιμών και στις «κακές» τράπεζες, που ενώ παίρνουν το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες των δανείων.
«Ολα αυτά τα θέματα της αγοράς και της καθημερινότητας των πολιτών μάς επηρεάζουν πολύ αρνητικά και να τους δίνουμε τη σημασία που πρέπει», είπε κάποια στιγμή ο Κ. Καραμανλής στους υπουργούς του. «Δεν πρόκειται να ανεχθώ τα καρτέλ, γιατί δεν θα κριθούμε από τους επιχειρηματίες μόνο αλλά από το σύνολο των πολιτών», είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.
Το χρονοδιάγραμμα των ευρωεκλογών εξυπηρετεί πάντως και ο διάλογος για την παιδεία, που θα κρατήσει έξι μήνες. «Σ' αυτήν την υπόθεση δεν αναγνωρίζω ούτε αντίπαλους, ούτε ανταγωνιστές», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Αναγνωρίζω συμμάχους και συνυπεύθυνους για το καλό της παιδείας και του τόπου», τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να πάρει μέτρα -ακόμη και να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ- μετά τις ευρωεκλογές, όταν δηλαδή θα αρχίσει να εξαντλείται η ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έθεσε την ελληνική οικονομία σε καθεστώς επιτήρησης και ασκεί πιέσεις για μόνιμα μέτρα και διετή λιτότητα. Αναζήτησε όμως το άλλοθι στην κρίση που μπορεί να επιδεινωθεί. «Οι προβλέψεις που ίσχυαν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, δεν ισχύουν πια», δήλωσε. «Είναι λάθος να μένετε -θα μου επιτρέψετε να πω- και εσείς οι δημοσιογράφοι προσκολλημένοι σε λέξεις. Οι λέξεις δεν οδηγούν, εν προκειμένω, πουθενά».
Συνεργασιολογία
Εν τω μεταξύ, νέες δηλώσεις κρατούν ανοιχτό και το θέμα της συνεργασίας Ν.Δ. - ΛΑ.ΟΣ. αφού η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι δύσκολη στις επόμενες εκλογές. Ο Β. Αντώναρος δήλωσε ότι η Ν.Δ. διαθέτει μια «ισχυρή, συμπαγή, αυτοδύναμη πλειοψηφία» και απέκλεισε συνεργασία «με χώρους από τους οποίους τη χωρίζουν σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές». Απέφυγε όμως να τοποθετήσει τον ΛΑΟΣ στα «άκρα». Τον ενεστώτα χρόνο και όχι τον μέλλοντα χρησιμοποιούν τα στελέχη της Ν.Δ. όταν αποκλείουν το ενδεχόμενο της συνεργασίας. «Οπως είναι διαμορφωμένο το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή, θέματα, τα οποία αφορούν συνεργασίες σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο δεν νομίζω ότι υπάρχουν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος (στη ΝΕΤ 105,8). «Εμάς ως Ν.Δ. αυτό το θέμα σήμερα δεν μας απασχολεί», δήλωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης.


korai@enet.gr


Και ο διάδοχος παρών στο προσκλητήριο
Οχι, δεν έμοιαζε με «νύχτα πρεμιέρας», περισσότερο προς βραδινό προσκλητήριο της εκλογικής του πελατείας προσιδίαζε η χθεσινή πρώτη επίσημη πολιτική εκδήλωση του Γιώργου Αλογοσκούφη, με συμπληρωμένους για τα καλά δύο μήνες από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Προσκλητήριο επιτυχές, αφού ισόγειο λόμπι και ημιώροφο κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, όπου μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, είχαν κατακλύσει ασφυκτικά εκατοντάδες ψηφοφόροι και υποστηρικτές του: άνθρωποι και των δύο φύλων, ανήκοντες ηλικιακά σε τρεις γενιές με αξιοσημείωτη παρουσία νεολαίας που τον υποδέχτηκαν με ζωηρά χειροκροτήματα και ζητωκραυγές όταν έκανε την εμφάνισή του. Δεν θα τους απογοήτευε. Θα τελείωνε την ομιλία του υποσχόμενος πως «όταν έρθει ή ώρα των εκλογών» θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Α' Αθηνών.
Και βέβαια, αίσθηση σημαντική δημιούργησε η παρουσία τριών υπουργών και έντεκα υφυπουργών, 22 κυβερνητικών βουλευτών, του κυβερνητικού εκπροσώπου Βαγγέλη Αντώναρου, καθώς και αμέτρητων πολιτευτών της ΝΔ ανά την επικράτεια. Ο αντικαταστάτης του κ. Αλογοσκούφη, ο Γιάννης Παπαθανασίου, αν και προσήλθε καθυστερημένος, ήταν εκεί. Εκεί ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, παρά το ότι ο πατέρας της, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα μιλούσε στη δική του βραδινή πολιτική εκδήλωση στην Κηφισιά. Παρών ήταν και ο Κωστής Χατζηδάκης, προλαβαίνοντας μόλις το τέλος της εκδήλωσης άρον άρον σπεύσας μετά το πέρας της διυπουργικής. Να σημειώσουμε και ότι τη στιγμή της άφιξης του κ. Αλογοσκούφη, από τους πρώτους που έσπευσαν να τον υποδεχτούν εγκάρδια και ζωηρά ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.


Ντ.Β.


ΑΠΟΨΕΙΣ
Μοιραίοι και άβουλοιΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι η κυβέρνηση έχει και εφαρμόζει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, όμως, στην πράξη, ότι σχέδιο δεν υπάρχει, διότι αν υπήρχε θα είχε ανακοινωθεί με λεπτομέρειες, ώστε να το γνωρίζουν και όλοι οι υπουργοί, αλλά και οι κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι ανησυχούν και φοβούνται, ότι οι συνέπειες από την εισβολή της κρίσης στην οικονομία θα είναι οδυνηρές, διότι η χώρα βρίσκεται απροετοίμαστη.
ΕΝΩ, ΛΟΙΠΟΝ, τρέχει η κρίση, ακόμη υπάρχουν διχογνωμίες μέσα στην κυβερνητική παράταξη για τα μέτρα αντιμετώπισής της και ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες συστάσεις και οδηγίες από κομματικούς παράγοντες, που δείχνουν ότι το περίφημο σχέδιο έχει μόνον τίτλο χωρίς περιεχόμενο.
ΤΟΣΟ ΟΙ συστάσεις του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κων. Μητσοτάκη, όσο και του τέως υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, που απευθύνθηκαν δημόσια χθες με ομιλίες τους, δείχνουν ότι η κυβέρνηση βραδυπορεί και στη λήψη αποφάσεων, αλλά προπαντός στην εφαρμογή μέτρων, τα οποία θα έπρεπε ήδη να αποδίδουν.
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ο κ. Μητσοτάκης «θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές». Και για το έλλειμμα είπε «δικό μας είναι το πρόβλημα» και «δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια, δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο» για να το λύσουμε. Χαρακτηρίζοντας την κρίση «ισχυρή θύελλα», πρότεινε: «Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία». Εννοείται: προς την αποδεδειγμένα καταστροφική νεοφιλεύθερη κατεύθυνση.
ΟΥΤΕ ΚΑΙ τον Γιώργο Αλογοσκούφη φαίνεται να ικανοποιεί η κυβερνητική πορεία στην αντιμετώπιση της κρίσης, γι' αυτό και διατύπωσε έξι προτάσεις, που δείχνουν και αυτές την απραξία της κυβέρνησης και τις παλινωδίες της. Συνιστά ο τέως υπουργός να κινηθεί ταχύτερα η Τράπεζα της Ελλάδος, για να εφαρμοστεί «χωρίς άλλες καθυστερήσεις το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας».
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ο κ. Αλογοσκούφης, ότι «θα πρέπει να αποφευχθούν επιπλέον μέτρα φορολογικού χαρακτήρα» (ποια άραγε;) και ζητάει να ενεργοποιηθεί το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, για να αντιμετωπιστεί «το πρόβλημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού». Καλό το τελευταίο, αλλά τα άλλα;
ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ προ πολλού αυτή η κυβέρνηση την πρωτοβουλία των αποφάσεων, περιμένοντας τις συστάσεις που έρχονται από τους παιδονόμους των Βρυξελλών και δεν βοηθούν καθόλου στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ούτε, όμως, κι αυτές των δικών της. Του επιτίμου και του τέως.
Η ΚΡΙΣΗ, για να αντιμετωπιστεί (αν και όσο μπορεί) χρειάζεται τόλμη και προς τα έξω και προς τα έσω. Η κυβέρνηση, όμως, μόνο διστάζει και δειλιάζει.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: