Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Μαρκογιαννάκης: «Δεν μπορεί η αστυνομία να επιβάλει τάξη στην Αθήνα»


Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Νταλιάνη

Την ανεπάρκεια της ελληνικής αστυνομίας ομολόγησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Από την Ομόνοια και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που η Αστυνομία όσες προσπάθεις και να καταβάλει είναι σχεδόν αδύνατο να το αντιμετωπίσει» είπε ο υπουργός.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή την στιγμή στο κέντρο των Αθηνών. Φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε σκληρές, εκρηκτικές καταστάσεις τόσο σε περιστατικά εγκληματικότητας όσο και συνθήκες υγιεινής» τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή για τον ξυλοδαρμό 24χρονου Αφγανού μετανάστη από αστυνομικούς στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα την Τρίτη 3 Μαρτίου.
Ο κ. Μαρκογιανάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο κέντρο της πόλης λέγοντας ότι κυριαρχεί η πορνεία, το έγκλημα, η εμπορία και χρήση ναρκωτικών και προανήγγειλε την ίδρυση ειδικού Οργανισμού ο οποίος θα ασχολείται μόνο με το κέντρο της Αθήνας αφού, όπως είπε, σήμερα υπάρχει αλλοεπικάλυψη δράσεων από συναρμόδιους φορείς.
Ο εν λόγω Οργανισμός θα συντονίζει τις δράσεις των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο κέντρο την οποία ο υπουργός απέδωσε κυρίως στην ύπαρξη δεκάδων χιλιάδων μεταναστών. «Η εγκληματικότητα παίρνει μορφή που μας υποχρεώνει να καταβάλουμε μεγάλες δυνάμεις και προσπάθειες για να προστεύσουμε τον πολίτη» είπε ο υπουργός. «Κατανοώ τους λόγους που έσπρωξαν κάθε έναν μετανάστη να διανύσει μια τέτοια απόσταση από την πατρίδα του ως εδώ αλλά αυτό δεν αναιρεί την εικόνα του κέντρου της Αθήνας».'

citypress

Δεν υπάρχουν σχόλια: