Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την έξαρση της εγκληματικότητας

Αθήνα

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009




Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδίκασαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο τα επεισόδια αυτά, σε συνδιασμό με το θάνατο της υπαλλήλου στο Βύρωνα και τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, αποτέλεσαν αφορμή για νέα αντιπαράθεση σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και κατά πόσο έχει δεχθεί πλήγμα το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας.

Κακλαμάνης: «Να υπερασπιστεί την πόλη η κυβέρνηση»

Η πρώτη αντίδραση για τα επεισόδια στο Κολωνάκι ήρθε από το Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ζητά από την κυβέρνηση να υπερασπιστεί την πόλη.

«Το κέντρο της Αθήνας για μια ακόμη φορά, ανυπεράσπιστο στην καταστροφική μανία όχι πλέον των 'γνωστών αγνώστων', αλλά των γνωστών κουκουλοφόρων.

»Η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά την ιστορία της πόλης και τις περιουσίες των πολιτών, μετατρέποντας σε σκληρά μέτρα την πραγματική έννοια 'ότι στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ό, τι θέλει αλλά δεν μπορεί να κάνει ό, τι θέλει'».

Κυβέρνηση: «Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος καταδίκασε τα επεισόδια σε Κολωνάκι και Θεσσαλονίκη και έκανε λόγο για «πράξεις απειροελάχιστων μειοψηφιών, που βρίσκουν την άρνηση, την απόρριψη από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση και ολόκληρη η κοινωνία είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αυτά τα στοιχεία να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της πόλης.

Γενικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:«Το έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει. Γι' αυτό υπάρχουν οι νόμοι και είναι ευθύνη των διωκτικών αρχών να περιστέλουν τις εγκληματικές ενέργειες και να οδηγούν στα δικαστήρια και στην τιμωρία τους παραβάτες».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος κατέληξε σημειώνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει τη δουλειά της.

ΠΑΣΟΚ: «Δεν καταδικάζουμε την ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ»

«Θα μου επιτρέψετε να μην καταδικάσω αυτήν την ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Προτού διαμαρτυρηθούμε ή καταδικάσουμε, καλό θα ήταν να φροντίζαμε να είχαμε μια πολιτική ασφάλειας για τον πολίτη. Όταν δεν έχουμε φροντίσει να κάνουμε κάτι γι' αυτό, τότε έχουμε ως αποτέλεσμα αυτές τις εξαιρετικά δυσάρεστες ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες με ενοχλούν ως Ελληνα. Αλλά ας φροντίσει η κυβέρνηση να εμπεδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη» τόνισε ο κ. Πακωνσταντίνου.

«Στη χώρα έχουμε εκρηκτικό μίγμα έξαρσης εγκληματικότητας, με ταυτόχρονη αναβίωση τρομοκρατικών φαινομένων που δημιουργεί βαθύτατο αίσθημα ανασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέτει το ερώτημα, πού είναι η συντεταγμένη πολιτεία;» συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επιπλέον, σχολίασε δήλωση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γ.Τραγάκη, με αφορμή την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, τονίζοντας: «Είναι εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προ της αυξανόμενης ανασφάλειας στην χώρα και της αδυναμίας της να κάνει τα στοιχειώδη ανακαλύπτει και πάλι τον εξωτερικό εχθρό».

Στις πυργκαγιές του 2007 «είχαμε ακούσει για ασύμμετρη απειλή» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και διερωτήθη: «Έχουμε και σήμερα ασύμμετρη απειλή και στην τρομοκρατία και για το γεγονός ότι κάποιοι σπάνε βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει;».

ΚΚΕ: καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού του λαού

«Η δράση των κουκουλοφόρων δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη. Αντίθετα αξιοποιείται από την κυβέρνηση, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και άλλους μηχανισμούς για να δημιουργηθεί κλίμα εκφοβισμού του λαού, προετοιμασίας και λήψης χειρότερων μέτρων σε βάρος του και έντασης του αυταρχισμού» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Αξιοποιούνται για να κρύψουν ότι η μεγάλη ληστεία που συντελείται σήμερα γίνεται από τα μονοπώλια σε βάρος του λαού, καθώς και ότι η ακόμα χειρότερη μορφή βίας και τρομοκρατίας είναι τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν οι καπιταλιστές εργοδότες στους εργαζομένους στους χώρους δουλειάς» καταλήγει.

Καταδίκη των επεισοδίων από ΣΥΝ

Με αφορμή τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι τα «καταδικάζει απερίφραστα».

«Τέτοιες ενέργειες καλλιεργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και οδηγούν στη συντηρητική αναδίπλωση και την παραπέρα αυταρχικοποίηση της κοινωνίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΛΑΟΣ: «Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης»

«Η εγκληματικότητα έχει θεριέψει. Και έχει θεριέψει με ευθύνη της κυβερνήσεως» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

«Πέντε χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή, καλωσορίζει τον οποιονδήποτε λαθρομετανάστη. Δεν έχει μπει μια σειρά, δεν αντιμετωπίζεται το θέμα, με την σοβαρότητα που απαιτείται. Καθημερινώς, αυξάνεται η εγκληματικότητα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σηματοδοτήσει, αλλαγές στην συμπεριφορά της κυβερνήσεως» επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: