Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

«Νέο συμβόλαιο με το λαό» Φορολόγηση του «προκλητικού πλούτου» προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου


Αθήνα 22 Μαρτίου 2009
Την δική του πρόταση για την έξοδο από την κρίση ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με βασικούς άξονες τη δίκαιη φορολογία και τη στήριξη της εργασίας. Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και την δίκαιη φορολόγηση των πολιτών, ξεκινώντας από τα μεγάλα εισοδήματα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δίκαιη αναδιανομή είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας. Θα επαναφέρουμε τη φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία, θα λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα φορολόγησης των εξωχωρίων εταιρειών και του προκλητικού πλούτου που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και δεν φορολογείται».
Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό, το οποίο θα εγγυάται «τη στήριξη στους χαμηλόμισθους, τις συντάξεις, την ενίσχυση της απασχόλησης, τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας».
Όπως εξήγησε τα χρήματα για όλα αυτά θα βρεθούν κυνηγώντας τη φοροδιαφυγή, φορολογώντας δίκαια τον πλούτο, αξιοποιώντας σωστά την περιουσία του δημοσίου, παγώνοντας εξοπλιστικά προγράμματα.
Αναφορικά με τις δημόσιες επενδύσεις, τόνισε πως αυτές θα κατευθυνθούν σε νέες επιλογές, όπως η δημιουργία ευρυζωνικών δικτύων οπτικών ινών που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι, επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην παιδεία και την υγεία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να βάλει τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα» με μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και συνεχή έλεγχο στον ιδιωτικό.
Σχετικά με τα κέρδη των επιχειρήσεων, ο κ. Παπανδρέου προτείνει την φορολόγηση με χαμηλό συντελεστή των κερδών που επενδύονται. «Αντίθετα τα διανεμόμενα κέρδη θα φορολογούνται ως ατομικό εισόδημα με τους συντελεστές κλίμακας των φυσικών προσώπων που τα καρπώνονται. Απλά και δίκαια».
Επίθεση στην κυβέρνηση
Για παντελή αδυναμία να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «η ΝΔ κρίθηκε και απέτυχε».
Χαρακτήρισε μάλιστα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης «ομολογία αποτυχίας και πολιτικής εξαπάτησης».
«Ούτε δημοσιονομική εξυγίανση κάνουν, ούτε χτυπάνε τη φοροδιαφυγή και τον προκλητικό πλούτο, ούτε στηρίζουν το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, ούτε δίνουν διέξοδο στην κρίση.
Τόνισε μάλιστα πως οι εκλογές μπορούν να έρθουν ανά πάσα στιγμή, ενώ υποστηρίζει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εάν ο ίδιος το επιθυμεί.
Newsroom ΔΟΛ
΄΄ΚΡΑΧΤΗΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: