Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Σήμερα ο τελικός του ΠΑΟ


Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009



Η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας(ΟΑΚΑ 16:30). Η ρωσική ομάδα στο β` ημιτελικό επικράτησε 3-1 της ισπανικής Ουνικάχα Αλμερία και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης.
Με επική ανατροπή ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προκριθεί χθες στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας στο βόλεϊ των ανδρών. Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ, το συγκρότημα του Αλέκου Λεώνη νίκησε 3-2 την ιταλική Κούνεο στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της διοργάνωσης, το οποίο διεξάγεται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Τα σετ (με πρώτη την -τυπικά γηπεδούχο- Κούνεο): 25-23, 25-18, 15-25, 20-25, 6-15.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων είπε μετά το τέλος του αγώνα: "Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Έχουμε παίξει με πολλές ιταλικές ομάδες και έχουν μάθει να κερδίσουν ντέρμπι. Στη Πιασέντζα για παράδειγμα κερδίζαμε 2-0 και χάσαμε. Αυτό θαύμαζα στις ιταλικές ομάδες. Όμως δείξαμε ότι και εμείς έχουμε την καρδιά και την ικανότητα να το κάνουμε. Έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές στον παναθηναϊκό. Αλλά επειδή υπάρχει και ένας τελικός, υπάρχει η ευκαιρία να γίνει καλύτερη. Μέσα στο παιχνίδι δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το που ήμασταν καλύτερα καλύτερα να μιλήσει ο προπόνητής. Ελπίζω να είναι ακόμα περισσότεροι φίλαθλοί μας αύριο και να τους κάνουμε πιο ευτυχισμένους".
Ακόμη, ο προπονητής του ΠΑΟ, Αλέκος Λεώνης, δήλωσε : "Ευχαριστώ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί για οποιαδήποτε ανατροπή πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Ο Πανταλέων για παράδειγμα τη Δευτέρα θα κάνει ένεση και θα μείνει μία εβδομάδα έξω. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Σε όσους ημιτελικούς έχω παίξει το ματς έρχεται 3-2, κάτι έμαθα από αυτό. Τώρα οι παίκτες θα πάνε να ηρεμήσουν και να ασχοληθούμε με έναν σπουδαίο αντίπαλο όποιος και να είναι. Δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι κάτι μου χρωστάει ο Θεός. Ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα στην υποδοχή, το φλοτ σέρβις και το να κυνηγάς μία ομάδα με 5-7 πόντους διαφορά δύσκολα το ανατρέπεις. Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε το Βάισμαν.
Στη συνέχεια κάναμε καλύτερο σερβίς και μπορέσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι" ενώ για την απόδοση Ηλία Λάππα σχολίασε: "Με τον Ηλία το έχουμε συζητήσει. Στον α’ γύρο βοήθησε πολύ αλλά Ερπ και Αντράε πήγαιναν καλύτερα. Είναι πολύ καλό για εμάς αυτό και για τα πλέι οφ και για την εθνική. Το πρώτο σετ μπορούσαμε να το κερδίσουμε αλλά... Θα προτιμούσα την Μπελογκόριε πριν από ένα μήνα, αλλά πλέον έχει αποθεραπευτεί ο Καμούτσκιν και παίζει με κλειστά μάτια με τους συμπαίκτες του. Βέβαια παίζουν διαφορετικό βόλεϊ, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας".
ana-mpa
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: