Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

«Εμείς θα κριθούμε μετά»

«Εμείς θα κριθούμε μετά»

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ enet.gr

"Θα κριθούμε μετά τις εκλογές" έστειλε το μήνυμα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου από τη Χιλή όπου βρίσκεται. Αναφέρθηκε έτσι στο θέμα της καταλληλότητας για πρωθυπουργός, στις νέες δημοσκοπήσεις, όπου οριακά παραμένει ο Κ.Καραμανλής.

«Εμείς θα κριθούμε μετά»,είπε επακριβώς ενώ αναφερόμενος στις εκλογές τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα».
Δεν θέλησε, ωστόσο, να αναφερθεί στον χρόνο των εκλογών και περιορίστηκε να παει ότι «εμείς τις έχουμε ζητήσει, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε».
Αναφερόμενος σκωπτικά στα περί «κόπωσης» του πρωθυπουργού, ο κ.Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι εάν πρόκειται για φυσική κούραση, «είναι κάτι που αντιμετωπίζεται.Φοβάμαι, όμως,ότι το πρόβλημα είναι τα αδιέξοδα της πολιτικής του».
Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάϊντεν.Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη συνάντηση που είχε ο αμερικανός αντιπρόεδρος με Έλληνα πολιτικό και πολιτειακό παράγοντα.
Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από την κ.Μπάϊντεν κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Κωνσταντινούπολη να επισκεφτεί και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Του ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ακολουθήσει επιθετική διπλωματική πολιτική με ανάληψη πρωτοβουλιών προς όλες τις χώρες της περιοχής στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, σε μια πολιτική με αρχές και κανόνες και όχι σε μια πολιτική με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλία και με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, με τον οποίο συμφώνησαν να συζητήσουν πριν τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Λονδίνο, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη στη Νέα Υόρκη.
Συνομίλησε επίσης με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα με τον οποίο ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο στη Ν.Υόρκη.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: