Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Διαλύστε το ΝΑΤΟ του θανάτου



ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009.
Με κεντρικό σύνθημα να σταματήσει να είναι η περιοχή ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μέλη του ΚΚΕ από τις Σέρρες και την Πιερία, διαμαρτυρήθηκαν το πρωί του Σαββάτου, έξω από το στρατόπεδο «Μπαλανίκα», στο Λιτόχωρο.
Η διαμαρτυρία, συνέπεσε με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον βομβαρδισμό της Σερβίας από τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, αλλά και με την στρατιωτική άσκηση «Ακλόνητη Δοκός – Γόρδιος Δεσμός ‘09», η οποία διεξάγεται στην περιοχή.
Τα μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία από το Λιτόχωρο προς το στρατόπεδο, έκλεισαν την κεντρική είσοδο, ανάρτησαν πανό για τα 10χρονα από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο και φώναξαν συνθήματα εναντίον των Αμερικανών και των συμμάχων τους.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να απομακρυνθεί το πεδίο βολής από το Λιτόχωρο, την επιστροφή όλων των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων αποστολών που δρουν έξω από τα σύνορα, την απομάκρυνση των ξένων βάσεων από τη χώρα, την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τη διάλυσή του.
Όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της πορείας, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή στο NATO, αναφέροντας ως κυριότερα παραδείγματα τη χούντα των συνταγματαρχών, το διαμελισμό της Κύπρου, ακόμη και την αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο.
Σε σχετική του ανακοίνωση, το ΚΚΕ, στρέφει τα πυρά και κατά των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, καταλογίζοντάς τους ευθύνες για τη στάση που κράτησαν. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ««10 χρόνια συμπληρώνονται που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε το ελληνικό έδαφος, και ιδιαίτερα τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Γρίτσας Λιτόχωρου, ώστε να περάσουν οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, για να ματοκυλίσουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Απόφαση στην οποία συναίνεσε η ΝΔ και την οποία δεν αμφισβήτησε επί της ουσίας ο ΣΥΝ, που αναζητούσε λύση στην Ε.Ε. και στις κεντροαριστερές της κυβερνήσεις. Λες και δεν ήταν η Ε.Ε. του Μπλερ, του Σρέντερ, του Ντ’ Αλέμα,που μαζί με τους Αμερικάνους, σκόρπισαν το θάνατο στα Βαλκάνια.»
Η ανακοίνωση ολοκληρώθηκε υπογραμμίζοντας πως «η χρηματοδότηση από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δαπανών και των ΝΑΤΟϊκών αποστολών, με την ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, αποτελεί το τίμημα της προστασίας των συμφερόντων των ελληνικών και ξένων μονοπωλιακών ομίλων», ανέφεραν χαρακτηριστικά
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, με πορεία από το στρατόπεδο «Μπαλανίκα» προς το κέντρο του Λιτοχώρου.
.
ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: