Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Επίθεση Παυλόπουλου στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ψήφο των αποδήμων

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009


Για το νομοσχέδιο σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, τον κώδικα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την έναρξη της προετοιμασίας με τους ΟΤΑ για την αντιπυρική περίοδο, ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Με αφορμή το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων, ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ Όπως είπε, η διάταξη έχει ψηφιστεί στο Σύνταγμα από την αναθεώρηση του 2001 και «δυστυχώς δεν υπήρξε μέχρι τώρα πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, αλλά και τώρα δεν υπήρξε συναίνεση από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Είναι κάτι -παρατήρησε- το οποίο πρέπει να σκεφτεί το ΠΑΣΟΚ σοβαρά, διότι αν δεν ψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο είναι απολύτως σύμφωνο με το Σύνταγμα και μέσα στο πλαίσιο εκείνο που είχαμε συζητήσει κατά την Αναθεώρηση, τότε με δική του -δυστυχώς- αρνητική πρωτοβουλία, στερεί από τους εκτός Επικρατείας Έλληνες τη δυνατότητα να ψηφίσουν».

Εξάλλου, ο κ. Παυλόπουλος γνωστοποίησε ότι κατατίθεται άμεσα για να ψηφιστεί πριν από το τέλος αυτής της συνόδου, ο κώδικας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς όπως ενημέρωσε, ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την έναρξη της προετοιμασίας με τους ΟΤΑ για την αντιπυρική περίοδο. Όπως σημείωσε ο υπουργός, μετά την ενοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών οι ΟΤΑ συνεργάζονται στενά και σε καλό συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα Ωστόσο, συμπλήρωσε, χρειάζεται να έχουν τα μέσα ώστε και από πλευράς προσωπικού, αλλά και από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής, να προβούν στις ενέργειες που θα λειτουργήσουν προληπτικά, γιατί όπως υπογράμμισε, «η πρόληψη είναι εκείνη που μετράει πιο πολύ από την καταστολή». «Από σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, «με τον αρμόδιο υφυπουργό Θανάση Νάκο ξεκινήσαμε την προετοιμασία για να έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα μέσα που έχουν ανάγκη ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και του φετινού καλοκαιριού».

ΠΑΣΟΚ: Φέρνουν σκόπιμα ν/σ που θα απορριφθούν

«Ευθύνη για τη μη εφαρμογή του Συντάγματος, σε σχέση με την συμμετοχή στο εκλογικό σώμα των συμπατριωτών μας του εξωτερικού, έχει ολοκληρωτικά η ΝΔ», απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος, η κυβέρνηση, «εκτός από το ότι δεν ολοκληρώνει το εθνικό δημοτολόγιο -που είχε υποσχεθεί πως το Δεκέμβριο του 2008 θα ήταν έτοιμο- δύο φορές φέρνει στη Βουλή σχέδια νόμου, που απορρίπτονται από όλη σχεδόν την αντιπολίτευση όταν προφανώς, πολύ καλά γνωρίζει ότι για να ψηφιστεί ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, το Σύνταγμα απαιτεί τη συμφωνία τουλάχιστον 200 βουλευτών.

«Και είναι τόσο μικροπολιτική και αντιπαραγωγική η στάση της ΝΔ που χάνει σκοπίμως χρόνο φέρνοντας στη Βουλή σχέδια νόμου που θα απορριφθούν, απλά και μόνο για να παίξει το προσφιλές σε αυτήν ψευδοεπικοινωνιακό παιχνίδι, στη ρηχά νερά του οποίου εδώ και μήνες τώρα η κυβέρνηση ναυαγεί», παρατήρησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: