Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό των χειριστών του ελικοπτέρου..«ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΝΘΕΙ»

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό των χειριστών του ελικοπτέρου

Τα συλλυπητήριά τους και τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού τα ξημερώματα, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
φωτό αρχείου
<p>φωτό αρχείου</p>
Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα. Ζήτησα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος,σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».
Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό των χειριστών του ελικοπτέρου
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τραγική απώλεια των Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε σήμερα στο Αιγαίο:
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια των νέων μας, αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα. Η Βουλή των Ελλήνων κλείνει το γόνυ μπροστά στον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των πεσόντων συμμεριζόμενοι το βαρύ πένθος τους».
"Όπως όλοι οι Έλληνες, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη, για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την πατρίδα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και συνέχισε: "Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε. Συγκλονισμένος, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας".
Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό των χειριστών του ελικοπτέρου
Την βαθιά της οδύνη εξέφρασε με μήνυμά της στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. "Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη, τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού", έγραψε.
Tη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, καθώς και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει ότι πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.
«Η Ελλάδα θρηνεί για τα παιδιά της που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος», αναφέρουν οι ΑΝΕΛ για την τραγωδία το Αιγαίο
«Αποφράδα ημέρα είναι δυστυχώς η σημερινή. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε την οδύνη μας και τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου. Σήμερα όλη η Ελλάδα θρηνεί για τα παιδιά της που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα. Τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό των χειριστών του ελικοπτέρου
Τη βαθιά οδύνη του για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος τις αιτίες αυτού του τραγικού συμβάντος.
Τη βαθιά του οδύνη εκφράζει με γραπτή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ: 
«Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο. Οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του τραγικού αυτού συμβάντος που στέρησε τη ζωή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση για την στρατιωτική τραγωδία στο Αιγαίο εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα:«Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς το σώμα του Πολεμικού Ναυτικού και τους οικείους των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου που χάθηκε το ξημέρωμα, εν ώρα καθήκοντος. Ο θάνατος τους που μας γεμίζει θλίψη, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των απωλειών των ενόπλων δυνάμεων σε καιρό ειρήνης. Ο θρήνος για την απώλεια τους προηγείται της διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας στις οποίες όμως πρέπει να χυθεί άπλετο φως.

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό των χειριστών του ελικοπτέρου

Ο