Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Δεν θα καταργήσετε τις εκλογές κύριε Μεϊμαράκη

..

Δεν θα καταργήσετε τις εκλογές κύριε Μεϊμαράκη

Γράφαμε και ξαναγράφαμε πως με απόλυτη ευθύνη του «μεταβατικού» Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η διαδικασία προωθείται είτε στην μπαχαλοποίηση και το αδιέξοδο, είτε στον ευσεβή πόθο κάποιων για μια μικρή και ελεγχόμενη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μεϊμαράκης βλέποντας την επιρροή του να μειώνεται έθετε και θέτει συνεχώς εμπόδια προκειμένου να μην εκφραστεί τελικά η βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσα νέα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ας μη ξεχνάμε, πως ιδιαίτερα επί κυβέρνησης Σαμαρά, αρκετός κόσμος ψήφισε για πρώτη φορά Νέα Δημοκρατία και θα ήθελε να είναι μέρος ενός νέου εγχειρήματος.

Τι έγινε λοιπόν όλο αυτό το διάστημα;

Ο «μεταβατικός» Πρόεδρος της ΝΔ, μέσα από τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου του Θοδωρή Αμπατζόγλου αλλά και με την αγαστή συνεργασία των «προσκείμενων σε αυτόν μελών» που συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ, κωλυσιεργούσε την διαδικασία και προσπαθούσε να περιορίσει μια ανοικτή και μαζική προσέλευση, στα πρότυπα του 2009.

Και αυτό το έκανε με παρεμβάσεις ουσίας: είτε με τη μείωση των καλπών στο μισό, είτε με το υψηλό αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για τα νέα μέλη.

Και αφού είδε πως το σενάριο δεν του έβγαινε, αποφάσισε σήμερα να διαλύσει ο ίδιος την ΚΕΦΕ, ακριβώς τη στιγμή που υπήρχε συμφωνία στο Τραπέζι και το θέμα των προσφορών για την ανάθεση του διαγωνισμού είχε ήδη τελειώσει και ήταν έτοιμη η ψηφοφορία να γίνει.

Ενώ οι όροι της διαδικασίας είχαν συμφωνηθεί από το πρωί, δηλαδή η ψηφοφορία να γίνει με βάση τους καταλόγους του 2009, οι κάλπες να είναι 15% λιγότερες σε σχέση με το 2009 (περίπου 1300) και η συμμετοχή για όλους 3 ευρώ, ο «μεταβατικός» και υποψήφιος πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης εισέβαλε την ώρα που θα ξεκινούσε η ψηφοφορία των μελών στο χώρο που συνεδρίαζε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, διαλύοντας την διαδικασία λίγο πριν ολοκληρωθεί.

Σημειώστε ότι υπήρχε ειλημμένη απόφαση, την προσεχή Πέμπτη η τεχνική επιτροπή του κόμματος παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων, να ανοίξει τις προσφορές για την διεξαγωγή της διαδικασίας.

Αναρωτιόμαστε όμως ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας βίαιης και αντιδεοντολογικής κίνησης; Ποιος τον συμβούλεψε να συμπεριφέρεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή χάνει, σα να του παίρνουν το σπίτι;

Τι νομίζει ο κ. Μεϊμαράκης πως θα κερδίσει από μία εξωθεσμική παρέμβαση σε ένα όργανο, λίγα μάλιστα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Στο πρώτο σενάριο, ο κ. Μεϊμαράκης έχει συνειδητοποιήσει πως δεν περνά η μπογιά του και ως άλλος Κένταυρος κάνει την ΚΕΦΕ αμφιθέατρο ακριβώς για να κάνει μια ηρωική έξοδο. Να δώσει το στίγμα πως δεν συμφωνεί με τους όρους της διαδικασίας και να αποχωρήσει περήφανος. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε πως, όσο καιρό ο κ. Μεϊμαράκης «έπαιζε τις κουμπάρες» για το αν θα κατέβει υποψήφιος, άφηνε να εννοηθεί ότι θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας. Είναι σε κάθε περίπτωση, μια καλή αφορμή για αυτόν, να βρει πάτημα και να την κάνει με βαριά όμως πηδηματάκια, που θα κάνουν αυτόν τον περήφανο θόρυβο. Ακόμα και έτσι όμως, απαξιώνει αφενός τη δική του υστεροφημία, αφετέρου παίρνει στο λαιμό του ένα κόσμο.

Στο δεύτερο σενάριο ο κ. Μεϊμαράκης επιβουλεύεται την πραξικοπηματική αλλαγή της διαδικασίας. Στόχος είναι αυτή ακριβώς η μπαχαλοποίηση να οδηγήσει σε αδιέξοδο και εν τέλει σε μια κατάσταση έκτακτων συνθηκών, μια προσχηματική δημιουργία κλίματος διάσπασης της ΝΔ. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναπόφευκτα, την «έκτακτη» σύγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής η οποία θα οδηγήσει με τη σειρά της σε ένα νέο, «έκτακτο» συνέδριο. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, μόνο μέσα από ένα συνέδριο, μπορούν να αλλάξουν οι όροι της εσωκομματικής διαδικασίας. Και αυτός θα είναι σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος. Μια επιστροφή στην «ντορική άποψη»-που άλλαξε τότε λόγω της μεγάλης λαϊκής πίεσης- περί εκλογής του Προέδρου από το Συνέδριο. Από τα τζάκια και τους μηχανισμούς του καθενός και της καθεμίας οικογένειας.

Μια Νέα Δημοκρατία που θα είναι περισσότερο ένα σύμπλεγμα συμφερόντων και λιγότερο ένα σύγχρονο αστικό, πατριωτικό κόμμα. Μια Νέα Δημοκρατία που θα είναι περισσότερο μια καμόρα οικογενειών και καθόλου μια γνήσια φωνή της βάσης, ενός ευρωπαϊκού κόμματος.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα το πρωί ο Νίκος Δένδιας δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι, πως «πριν την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών πρέπει πρώτα να γίνει συνέδριο». Τι είπατε; Λαγός;

Τα τζάκια λοιπόν για άλλη μια φορά πάνε να κάψουν τη Νέα Δημοκρατία.

Θα τους αφήσει ο λαός;
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: