Φίλης: «Χάπενινγκ» παρά δυναμική κινητοποίηση η διαδήλωση εκπαιδευτικών και ΠΑΜΕ


..

Φίλης: «Χάπενινγκ» παρά δυναμική κινητοποίηση η διαδήλωση εκπαιδευτικών και ΠΑΜΕ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως οι διαδηλωτές, που εισέβαλαν στο γραφείο του και διέκοψαν συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, εν τέλει εμπόδισαν τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ του υπουργείου και των εκπαιδευτικών.

skai.gr
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που διαδήλωσαν το πρωί στο υπουργείο Παιδείας δεν έκαναν μια «δυναμική κινητοποίηση», αλλά περισσότερο ένα «χάπενινγκ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης σημείωσε πως οι διαμαρτυρόμενοι, που εισέβαλαν στο γραφείο του και διέκοψαν συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, ήθελαν «να διαδηλώσουν κατά του κοινωνικού διαλόγου», και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι εν τέλει δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των καθηγητών και των δασκάλων.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα δημόσια σχολεία, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως μέχρι την Παρασκευή θα «πιάσουν δουλειά» 12.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Συνολικά, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Φίλης, η δημόσια εκπαίδευση χρειάζεται περίπου 19.000 άτομα ώστε να καλυφθεί η μεγάλη πλειονότητα των κενών που υπάρχουν.