Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε «ιερό πόλεμο» εναντίον Ρώσων και Αμερικάνων


..

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε «ιερό πόλεμο» εναντίον Ρώσων και Αμερικάνων
Καλεί τους Μουσουλμάνους σε «ιερό πόλεμο» και τους ζητά να σκοτώσουν τους «σταυροφόρους» για τον πόλεμο που διεξάγουν στη Μέση Ανατολή.  

Τζιχάντ εναντίον Ρώσων και Αμερικάνων κήρυξε την Τρίτη το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο σε «ιερό πόλεμο» και ζητώντας τους να σκοτώσουν τους «σταυροφόρους» για τον πόλεμο που διεξάγουν στη Μέση Ανατολή.

«Νέοι μουσουλμάνοι, όπου και αν είστε, εξαπολύστε τζιχάντ εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών για την σταυροφορία τους ενάντια στους Μουσουλμάνους», ακούγεται να λέει ο εκπρόσωπος της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης, Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι, σε ηχητικό μήνυμα που διανεμήθηκε από τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστότοπων SITE, ο Αντνάνι επιβεβαίωσε στο ηχητικό του μήνυμα πως ο Αμπού Μουτάζ Κουράσι, γνωστός και ως Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαβάλι σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επίθεση των στο Ιράκ.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τον θάνατο του Χαβάλι στις 21 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας τον ως τον δεύτερο στην διοικητική ιεραρχία της οργάνωσης.

Σημειώνεται πως ΗΠΑ και Ρωσία διεξάγουν το τελευταίο διάστημα ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, με στόχο το Ισλαμικό Κράτος. 

Πηγή: protothema.gr