Στον αέρα τα 6 εκατ. που χρωστάει ο ΟΛΠ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας


..

Στον αέρα τα 6 εκατ. που χρωστάει ο ΟΛΠ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

olp

ΟΛΠ
Η δημοτική αρχή καταγγέλλει ότι στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη-σκάνδαλο | EUROKINISSI
Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δίνοντας έτσι συνέχεια στο παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαπενθήμερο σχετικά με τη Σύμβαση Παραχώρησης ελληνικού Δημοσίου - ΟΛΠ. Ο δήμος της περιοχής υποστηρίζει ότι στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει η ελληνική Βουλή περιλαμβάνεται «διάταξη-σκάνδαλο» προς όφελος του αγοραστή του λιμανιού του Πειραιά αλλά και κάθε επίδοξου αγοραστή δημόσιας περιουσίας.
Κάνει γνωστό ότι με το άρθρο 10 στο κεφάλαιο «διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών» του πολυνομοσχεδίου που έχει τεθεί στη δημόσια διαβούλευση, ο επίδοξος αγοραστής του ΟΛΠ λαμβάνει δύο σημαντικά «δώρα»: Πρώτον την απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους και δεύτερον τη διαγραφή -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους δήμους. Σημειώνει επίσης ότι 6 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχουν τελεσιδικήσει στα ελληνικά δικαστήρια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής πληρωμής τους.
Η δημοτική αρχή καταγγέλλει αυτή την εξέλιξη, που όπως λέει έρχεται να προστεθεί στη «σκανδαλώδη πώληση του λιμανιού του Πειραιά» και δηλώνει ότι μαζί με τους φορείς και τις συλλογικότητες θα αγωνιστεί για την ανατροπή της.
Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που είναι αναγκασμένος να επιλέξει αν θα ταΐσει την οικογένειά του ή θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος συμπολίτης μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη γιατί διαφορετικά θα του κόψουν το ρεύμα κοιτούν με απορία και αγανάκτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη, προστατεύει αυτούς που χρησιμοποιούν τη γη και τη δημόσια περιουσία για να θησαυρίσουν
αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠ πλήρωνε δημοτικά τέλη στους παραλιμένιους δήμους μέχρι την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο το 2003. Από 'κεί και μετά, επειδή πλέον ήταν ανώνυμη εταιρεία, δεν ξαναπλήρωσε, οι δήμοι όμως διεκδικούν χρήματα για άλλους λόγους, όπως καθαριότητα μέσα στους χώρους του ΟΛΠ και φωτισμό.
Να σημειωθεί ότι στα τέλη της εβδομάδας -καθώς δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια- η Σύμβαση Παραχώρησης που βρίσκεται για διαβούλευση στις ενδιαφερόμενες πλευρές θα πρέπει να επιστρέψει στο ΤΑΙΠΕΔ με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους έτσι ώστε να ξεκινήσει η εκτίμηση των χώρων που πρόκειται να δοθούν στον επενδυτή από τον ανεξάρτητο αποτιμητή που θα προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.
https://www.efsyn.gr