Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΝΔ - Ανατροπή , Τώρα!

..

Ανατροπή , Τώρα!

Στη Λεωφόρο Συγγρού έφτασε η Πρωτοχρονιά και… μοιράζουν δώρα. Ένα τέτοιο, ίσως το μεγαλύτερο, έκανε ο Μεϊμαράκης και η αγία οικογένεια Καραμανλή που τον στηρίζει, στον Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας και η πορεία της στη ΝΔ τα δωράκια αυτοϋπονόμευσης εμφανίστηκαν ξανά. Αντί να ασχολείται ο κόσμος και το πολιτικό σύστημα με τα σκληρά μέτρα, με τη σφοδρότητα του μνημονίου και τους φόβους ότι η ελληνική κοινωνία δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει και μαζί θα καταρρεύσουν και τα δημόσια οικονομικά, στη ΝΔ ασχολούνται με την εκλογή προέδρου αλλά σε επίπεδο «λιμανίσιο».

Την ίδια στιγμή που χάνεται και το τελευταίο οχυρό του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφάνεια και η εντιμότητα, δηλαδή δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα, στη Συγγρού έκαναν το θαύμα τους. Ενώ όλος ο κόσμος μιλά για τον υπουργό με 8 γράμματα που είχε τρία εκατομμύρια και ξέχασε να δηλώσει το ένα και τον Φλαμπουράρη που παραδέχθηκε την… απώλεια μνήμης του το 2014 σε ότι αφορά την εταιρεία του, στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα… γαλλικής με δάσκαλο τον βαρύ κι ασήκωτο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τόσα και τόσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία ομφαλοσκοπεί. Είναι έτοιμη να… πασοκοποιηθεί, δηλαδή να βαρέσει διάλυση τώρα που ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρή αντιπολίτευση. Μα με τι μούτρα θα βγουν στην κοινωνία και θα ζητήσουν στήριξη; Πώς θα πάνε στη Βουλή να αντιπαρατεθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψεκασμένο; Πώς θα αντικρίσουν τον Τσίπρα να κρατά την κοιλιά του από τα γέλια που κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να διαλύσει τη ΝΔ;

Βέβαια εκεί στη Συγγρού δεν τους έκανε ο Σαμαράς. Δεν τους άρεσε που επί έξι χρόνια κράτησε ενωμένο το κόμμα, το έκανε κυβέρνηση, έβαλε το λιθαράκι του για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Όχι, ο Σαμαράς δεν ήταν του χεριού τους εκείνων που κάνουν κουμάντο στη ΝΔ, τους χάλασε τη σούπα και μόλις κατάφεραν να τον διώξουν (γιατί δεν έφυγε ουσιαστικά μόνος του) αποφάσισαν και να αυτοκτονήσουν.

Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στη ΝΔ προφανώς και δεν ευχαριστούν κανέναν. Ματαιόδοξοι, θεσιθήρες, αλαζόνες, λαμόγια και ανίκανοι κομπλεξικοί έχουν συγκεντρωθεί στη Συγγρού και κάνουν διαγωνισμό βλακείας.

Ίσως πάλι όλα αυτά να είναι τακτικός ελιγμός της ομάδας που στηρίζει τον Μεϊμαράκη. Έχουμε αναφερθεί στα σενάρια που ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες. Από το να φύγει ο Βαγγέλας από την κούρσα μέχρι να αναβληθεί η διαδικασία. Και γιατί όχι; Να πάνε σε αλλαγή καταστατικού και η εκλογή προέδρου να έρθει από ένα συγκεκριμένο και στημένο κονκλάβιο, αποκλείοντας τη βούληση του νεοδημοκρατικού λαού.

Οι μάσκες έπεσαν μόλις έπεσαν και τα μπινελίκια του ταβερνιάρη. Οι χοροί και τα τραγούδια στη ΝΔ μόλις άρχισαν. Οι Κένταυροι και οι Ρέιντζερς, κάπως όψιμοι βεβαίως, αποφάσισαν να ελέγξουν το κόμμα με πυγμή και πολλά μπινελίκια .

Αλλά ένα ερώτημα που τίθεται μετά τα χθεσινά γεγονότα είναι το εξής: Ποιος έβαλε τον Βαγγέλα να κάνει το σόου που έκανε; Τον έβαλε ο Καραμανλής ή κάποιος άλλος; Έχουν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα για το παιχνίδι που παίζουν; Θα τολμήσουν να απολογηθούν για την κατάντια της ΝΔ;

Το επεισόδιο και οι φόβοι για ρήξη και διάσπαση στη ΝΔ επιβεβαιώνει όλους εκείνους που ζητούν να χτιστεί ένα νέο κόμμα, να υπάρξει πλήρης ανανέωση προσώπων και δομών στη Συγγρού. Να έρθουν νέα πρόσωπα, που διψούν για προσφορά, που έχουν νέες ιδέες, ακηδεμόνευτα, που έχουν όρεξη να αλλάξουν τη ΝΔ και να αλλάξουν τη χώρα.

Ο Βαγγέλας με τις αθλιότητές του και τις μαγκιές του έκανε μεγάλο κακό στη ΝΔ, παρ’ ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρξε στρατιώτης της. Ίσως, όμως, έκανε κι ένα πολύ μεγάλο καλό. Έβαλε τις βάσεις για να έρθει η ανατροπή. Δεν πάει άλλο μ’ αυτήν την σαπίλα, με τις οικογένειες, τους Καραμανλήδες, τους Μητσοτάκηδες, με τους «μπροστινούς» τύπου Βουλγαράκη, Αντώναρου ή του «αυτοφωράκια» Βαγγέλα. Τώρα είναι η ώρα και η μεγάλη ευκαιρία για τη ΝΔ να μην βουλιάξει αλλά να αλλάξει ριζικά.
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: