Μπακογιάννη: Εδώ και καιρό δεν συζητάμε με τον Σαμαρά..

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

Μπακογιάννη: Εδώ και καιρό δεν συζητάμε με τον Σαμαρά

Τις κακές σχέσεις της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη δυσφορία που εκφράστηκε για την ενημέρωση που ζήτησε και έλαβε χθες η βουλευτής από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μπακογιάννη: Εδώ και καιρό δεν συζητάμε με τον Σαμαρά
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως είναι γνωστό ότι «δεν συζητάμε με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό», ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι -αντιθέτως- ο Κώστας Καραμανλής ήταν ενήμερος. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν μιλά με τον Κώστα Καραμανλή και εάν εκείνος γνώριζε ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Μιλάω με τον Καραμανλή. Νομίζω ότι ήξερε... Δεν τον ενημέρωσα εγώ».
Αρνούμενη ότι με την κίνηση αυτή «έκαψε» ενδεχόμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε «πολύ μικρό το "με κάλεσες, σε κάλεσα", την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τόσο σοβαρή κατάσταση» και ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε κάθε ένας να έχει την ευθύνη των λόγων του.
Κληθείσα να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή την Τρίτη, η βουλευτής της ΝΔ τη χαρακτήρισε «χρήσιμη», ενώ άφησε αιχμή για την αντιφατική στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο ενδεχόμενο συμφωνίας, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντηση αυτή «θα συζητήθηκε και η θέση της ΝΔ στη Βουλή για την ενδεχόμενη συμφωνία».
Σε ό,τι αφορά τη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία, παρατήρησε ότι «θα δούμε τη συμφωνία, θα την κουβεντιάσουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές διαεργασίες η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: «Δεν κινείται τίποτα. Κανείς δεν κινεί κάτι. Δεν κινούμαι, γιατί δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα εσωτερικά της ΝΔ την ώρα που η χώρα είναι σε τόσο κρίσιμη κατάσταση».
Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία των διαπραγματεύσεων και σημείωσε ότι ζήτησε τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την αίσθηση που έχει αποκομίσει η ίδια από τις επαφές της με το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους (ρεπορτάζ Γιάννης Σαραντάκος), στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αλλά και βουλευτές του κόμματος δεν έκρυβαν χθες τη δυσφορία τους για την επιλογή που έκανε η πρώην υπουργός και σημείωναν ότι «ζήτησε τη συνάντηση ενώ γνωρίζει ότι σταθερή θέση του Α. Σαμαρά είναι πως τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να τις αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Το θέμα μάλιστα ετέθη και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και στελέχη όπως είναι η κ. Ο. Κεφαλογιάννη και ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτηςεξαπέλυσαν αιχμές κατά της κ. Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός Τουρισμού μάλιστα έκανε λόγο για «θεσμική απρέπεια» και από την πλευρά του πρωθυπουργού και από εκείνη της κ. Μπακογιάννη.
ΕΘΝΟΣ