Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Στοπ του Χαρτ στο διασυρμό της Σίτι (video)

                                                                                                                                                 
..
Ε, δεν γίνονται αυτά... Αν είναι δυνατόν. Η Μπαρτσελόνα είχε δυο δοκάρια, οκτώ τετ α τετ και πλήθος άλλων ευκαιριών για να διαλύσει τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τελικά η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχοντας τον Χαρτ σε εκπληκτική, εξωπραγματική, πέρα από κάθε λογική κατάσταση, τη γλίτωσε με το άκρως κολακευτικό 1-0 από την παρέα του φοβερού Μέσι.

Θα ξεκινήσουμε την περιγραφή του ματς με μια ανατρεπτική -σε σχέση με τη γενική αντίληψη περί ποδοσφαίρου- αναφορά. Ηταν... βαρετό. Ηταν βαρετό να βλέπεις μόνο μια ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο, την Μπαρτσελόνα. Ηταν βαρετό να βλέπεις την άλλη να προσπαθεί με πολλούς ανορθόδοξους τρόπους να την ανακόψει, χωρίς καμία διάθεση να ρισκάρει και να εξαντλήσει τις πιθανότητες που είχε για να προκριθεί, τη Μάντσεστερ Σίτι. Ηταν βαρετό να βλέπεις έναν προπονητή να αδυνατεί να διορθώσει τα ορνιθοσκαλίσματα του συστήματος που επέλεξε για να κοντράρει τους Καταλανούς, τον Πελεγκρίνι...

Και γιατί ήταν βαρετό; Γιατί σε αυτό το επίπεδο, όταν κάθεσαι το βράδυ να παρακολουθήσεις ένα ματς, απαιτείς -λέμε τώρα- να δεις και λίγο ανταγωνισμό βρε αδερφέ. Αυτός δεν υπήρξε ποτέ. Ενα... μονότονο σόου των γηπεδούχων ήταν...

Η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Η δεξιά πλευρά της Σίτι με τον Σανιά και τον Νασρί να καλύπτουν το εν λόγω άκρο, ήταν για κλάματα. Σε οίκο... διασκέδασης είχε μετατραπεί. Οποιος περνούσε από εκεί (Νεϊμάρ, Σουάρες, Αλμπα, Ράκιτιτς) οργίαζε και έφευγε αφήνοντας το στίγμα του. Είτε αυτό ήταν γκολ, είτε ήταν δοκάρι και πάλι δοκάρι, είτε κάποια φοβερή ενέργεια.

Αν ο Πελεγκρίνι είχε ζητήσει από τον Σανιά να συγκλίνει μέσα στην περιοχή και να αφήνει με τέτοιο προκλητικό τρόπο την πλευρά του, τότε θα πρέπει να κοιταχθεί σε κανένα γιατρό. Αν ο Σανιά το αποφάσισε από μόνος του, τότε θα ήταν πιο τίμιο να ζητήσει αλλαγή από το 12'. Ο Λιονέλ Μέσι είχε πολλά κέφια. Ηταν παντού! Η κάμερα τον έπιασε ακόμα και να επιστρέφει με ταχύτητα στην άμυνα και να κλέβει την μπάλα. Σούταρε, πάσαρε, πάσαρε, ξαναπάσαρε, εξέθεσε ουκ ολίγες φορές τους πρωταθλητές Αγγλίας, με σπασίματα μέσης, ποδιές και άλλα λατινοαμερικάνικα κόλπα. Τον τραβούσαν, του έκαναν κεφαλοκλείδωμα, αντικανονικά τάκλιν, σκληρά τζαρτζαρίσματα (για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικές ορολογίες), αλλά αυτός αυτός αρνούνταν πεισματικά να αφήσει κάποια ικμάδα τσαμπουκά να πάει χαμένη.

Δεν είχαν περάσει παρά μόνο έξι λεπτά όταν ο Νεϊμάρ... σημάδεψε το δοκάρι. Λίγο αργότερα, οι Μέσι, Ινιέστα έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Χαρτ είπε όχι στον Αργεντίνο. Και ενώ Κολάροφ, Νασρί και Ντεμικέλις, χρησιμοποιούσαν όλα τα μέρη του σώματός τους για να ανακόψουν τις επελάσεις των Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες, η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Στο 32', λοιπόν, ο Μέσι διένυσε απόσταση μισού... γηπέδου έχοντας δίπλα του δυο παίκτες της Σίτι που δεν μπήκαν στον κόπο να τον ανακόψουν, λες και του έκαναν παρέα σε πρωινό τζόγκινγκ, αυτός σήκωσε το κεφάλι και έβγαλε μια εκπληκτική μπαλιά στον Ράκιτιοτς, ο οποίος με μια εξαιρετική λόμπα πλάσαρε τον Χαρτ ανοίγοντας το σκορ. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Νεϊμάρ να βγάζει τον Σουάρες τετ α τετ, αλλά τον Ουρουγουανό να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Κάποιος σκούντησε τον Πελεγκρίνι...

Στο δεύτερο μέρος, άλλαξαν κάποια πράγματα... Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να πει στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά. Εβγαλε τον αρνητικό και εκνευρισμένο Νασρί, έβαλε τον Νάβας και η ομάδα του άρχισε να δείχνει ότι μπορεί να αντιδράσει.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, το βιολί της... Εχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τις περισσότερες εξ αυτών βέβαια να προέρχονται από αντεπίθεση, απόρροια του ρίσκου που πήρε ο Πελεγκρίνι ανεβάζοντας τη Σίτι ψηλά.

Βέβαια, ο Χιλιανός προπονητής θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στον Χαρτ, ο οποίος έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία, ούτε καν τέσσερα... Πέντε τετ α τετ έπιασε ο αθεόφοβος με τους Μέσι, Αλμπα, Νεϊμάρ και Σουάρες να πέφτουν θύματά του.

Στο 72', ο πολύ καλός, αλλά κουρασμένος Τουρέ, έγινε αλλαγή και τον "Καμπ Νου" σηκώθηκε στο... πόδι, χειροκροτώντας τον Ιβοριανό και αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το πετυχημένο πέρασμά του από την πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Η Σίτι, πίεζε και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις να σημειώσει κάποιο γκολ όσο οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 77', λοιπόν, ο Αγουέρο πάτησε περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Πικέ και ο διαιτητής της συνάντησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο παθών, ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά ο τερ Στέγκεν με εκπληκτική επέμβαση είπε "όχι" στον Αργεντίνο. Κάπου εκεί έλαβαν τέλος τα όνειρα Σίτι για κάτι καλό, αφήνοντας το πηδάλιο στον Χαρτ, ο οποίος συνέχισε να κάνει απίστευτα πράγματα σταματώντας με όλους τους τρόπους τους παίκτες της Μπαρσελόνα και κρατώντας το σκορ στο αξιοπρεπές 1-0.

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Ντάνι Άλβες (χάνει το επόμενο ματς) - Φερναντίνιο, Κολάροφ, Νασρί, Σίλβα, Ντεμικέλις

Μπαρτσελόνα(Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνι Άλβες (90' Αντριάνο), Ματιέ, Ράκιτιτς (84΄ Ραφίνια), Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.
Μάντσεστερ Σϊτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Κολάροφ, Ντεμικέλις, Μίλνερ (87΄ Λάμπαρντ), Νασρί (46΄ Νάβας), Σίλβα, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ (72΄ Μπονί), Αγουέρο. 

http://www.novasports.gr




















18/3 23:36

Δεν υπάρχουν σχόλια: