Δημοσκόπηση MARC: Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν δραχμή


..
Για λογαριασμό του ALPHA.Δημοσκόπηση MARC: Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν δραχμή.
Επτά στους δέκα ζητούν έντιμο συμβιβασμό απορρίπτοντας την οριστική ρήξη - Δείτε τα σημεία της δημοσκόπησης που προβλήθηκαν στην εκπομή «Ιντριγκα» της Ελλης Στάη
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha που παρουσίασε χθες στην πρεμιέρα της η Ελλη Στάη στην εκπομπή «Ιντριγκα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, επιστροφή στη δραχμή θέλουν σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (45,1%). Από τα υπόλοιπα κόμματα επιστροφή στη δραχμή θέλει το 54,4% των ΑΝ/ΕΛ, το 67,7% του ΚΚΕ και το 58,7% της Χρυσής Αυγής.
Στα υπόλοιπα σημεία: Το 70,7% τάσσεται ενός έντιμου συμβιβασμού σε περίπτωση που δεν γεφυρωθεί το χάσμα, απορρίπτοντας την οριστική ρήξη και ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή. Στο ερώτημα τι θα απαντούσατε σε ένα πιθανό δημοψήφισμα, ποσοστό 62,1% λέει ναι σε παραμονή στο ευρώ ακόμη και με μνημονιακά μέτρα. Ο πρωθυπουργός έχει υψηλό ποσοστό δημοτικότητας ωστόσο η κυβέρνηση του δείχνει να χάνει με ταχύτητα «πολιτικό κεφάλαιο». Ωστόσο, από το 83,1% των πολιτών που στις 13 Φεβρουαρίου την αξιολογούσαν «θετικά και μάλλον θετικά» έπεσε στο 59,8%. Απώλεσε δηλαδή 23,3 μονάδες αποδοχής μέσα σε διάστημα 33 ημέρων.    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει πολύ υψηλό ποσοστό δημοτικότητας με 66,2% αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης διατηρεί εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα με το 63,3% Επίσης στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων.  Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ