Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Στο αρχείο Χαρδούβελη το αίτημα για παράταση - Δεν το βρήκα

..

Βουλή.Βαρουφάκης: Στο αρχείο Χαρδούβελη το αίτημα για παράταση - Δεν το βρήκα
«Η  έκπληξη και η οργή για την απουσία του αντιγράφου δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ ήταν σχεδόν άπειρη» είπε ο κ. Βαρουφάκης σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη αλλά όλους μας γι' αυτό το κενό. Κανείς υπουργός δεν έπρεπε να μπορεί να στερεί τέτοιου είδους έγγραφα»
Ενδεικτικά περιστατικά του παραλογισμού που επικρατεί κατά την εναλλαγή κυβερνήσεων περιέγραψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτοντας ότι από το αρχείο του υπουργείου έλειπαν ακόμα και οι δανειακές συμβάσεις.
Ο υπουργός απαντώντας στο αίτημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη να καταθέσει το αίτημα της προηγούμενης κυβέρνησης για την δίμηνη παράταση είπε «από ό,τι με πληροφόρησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου, αντίγραφο δεν υπάρχει. Η επιστολή είχε καταχωρηθεί στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Χαρδούβελη που το πήρε μαζί του. Όπως μου είπαν οι υπηρεσίες η πράξη αυτή είναι σύννομη. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να παίρνει μαζί του φεύγοντας ότι εντάσσεται στο προσωπικό του πρωτόκολλο».
Εκτός αυτού ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να του αποστείλουν αντίγραφο της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ καθώς και αυτή έλλειπε από το υπουργείο.
«Η  έκπληξη και η οργή για την απουσία του αντιγράφου δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ ήταν σχεδόν άπειρη» είπε ο κ. Βαρουφάκης σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη αλλά όλους μας γι' αυτό το κενό. Κανείς υπουργός δεν έπρεπε να μπορεί να στερεί τέτοιου είδους έγγραφα».
Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα φέρνει ρύθμιση που θα απαγορεύει στους υπουργούς να διατηρούν προσωπικά αρχεία και κυρίως να παίρνουν έγγραφα αποχωρώντας.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: