Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τι συμφωνήθηκε στην πρώτη συνάντηση του Brussels Group

..
Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς και του νέου σχήματος διαπραγμάτευσης που ονομάζεται πλέον Brussels Group. Στη σημερινή συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής καθώς και το πού θα γίνονται οι συναντήσεις των δύο μερών. Την Πέμπτη θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία. 
 Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, συμφωνήθηκε το Brussels Group να συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους. 
 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αύριο θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 
 Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας, υπογραμμίζουν οι κύκλοι του Μαξίμου. 
 Οι τεχνοκράτες θα επισκέπτονται την Ελλάδα όποτε χρειάζεται. Θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος όπου θα εργάζονται και μπορεί να είναι και ένα ξενοδοχείο, διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και πρόσθεσε πως εάν χρειάζεται θα συναντώνται με Έλληνες αξιωματούχους στους χώρους εργασίας τους. 
 «Δεν θα έχουμε εισβολές στα υπουργεία , η τρόικα τελείωσε» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: