Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τσάμπιονς Λιγκ: Παρί και Μπάγερν στους «8»

...

Αν και είδε τον Ιμπραΐμοβιτς να αποχωρεί μόλις στο 31΄ με απευθείας (αυστηρή) κόκκινη κάρτα, η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε μία παλικαρίσια πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ στο Στάμφορντ Μπριτζ, αποσπώντας 2-2 από την Τσέλσι. Αν και το α΄ ημίχρονο δεν προσέφερε συγκινήσεις, όλα άλλαξαν στο δεύτερο, θαρρείς πως κάποιος γύρισε έναν διακόπτη. Η Παρί αν και με παίκτη (και τι παίκτη) λιγότερο μπήκε άκρως επιθετικά, πιέζοντας ασφυκτικά την Τσέλσι του εγκλωβισμένου Μουρίνιο. Δύο μεγάλες ευκαιρίες των Παριζιάνων (58΄ και 70΄) δεν καρποφόρησαν και στο 81΄ ο Κέιχιλ ύστερα από φάση διαρκείας έκανε το 1-0 για την Τσέλσι κόντρα στη ροή του ματς. Στο 86΄ όμως, ο Νταβίντ Λουίζ με κεφαλιά ισοφάρισε την πρώην ομάδα του, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Η Παρί, μοιραία, άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις και καθαρό μυαλό. Ο Τιάγκο Σίλβα σε μια ακίνδυνη φάση βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και ο Αζάρ στο 96΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Τσέλσι με 2-1. Ομως, ο Τιάγκο Σίλβα ήθελε εξιλέωση και την πήρε. Στο 113΄ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουρτουά έδιωξε σε κόρνερ με την απόκρουση του αγώνα. Το κόρνερ στο 114΄ έφερε την μπάλα ξανά στο κεφάλι του Βραζιλιάνου στόπερ, που αυτή τη φορά νίκησε τον Κουρτουά, δίνοντας μία μεγάλη πρόκριση στην Παρί του Μπλαν.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Απιλικουέτα, Φάμπρεγας, Ραμίρεζ (91΄ Ντρογκμπά), Οσκαρ (46΄ Γουίλιαν), Αζάρ, Μάτιτς (84΄ Ζουμά), Ντιέγκο Κόστα.
ΠΑΡΙ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίζ, Μότα, Ματουϊντί (82΄ Ραμπιό), Βεράτι (82΄ Λαβέτσι), Παστόρε (118΄ Φαν ντερ Βιλ), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν του Γουαρδιόλα δε συνάντησε κανένα εμπόδιο -όπως αναμενόταν- κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Παρά το 0-0 του πρώτου ματς, η γερμανική υπερομάδα φρόντισε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού και να επικρατήσει με 7-0. Μόλις στο 4΄ ο Μίλερ ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι, σε ένα σημείο που η ουκρανική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, χάνοντας τον Κούτσερ και ήδη στο 34΄ ο Μπόατενγκ έβαλε ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Στο 49΄ ο Ριμπερί τριπλασίασε τα γκολ, στο 52΄ ο Μίλερ σημείωσε το 4-0, το 5-0 έκανε ο Μπαντστούμπερ στο 63΄, στο 75΄ ο Λεβαντόβσκι πέτυχε το 6-0 και το τελικό 7-0 ο Γκέτσε στο 87΄.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ (67΄ Ντάντε), Ριμπερί (60΄ Μπερνάτ), Γκέτσε, Σβαϊνστάιγκερ, Λεβαντόβσκι, Ρόμπεν (19΄ Ροντ), Μίλερ.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόφ, Κούτσερ, Σεβτσούκ, Σμα, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φρεντ, Κόστα (79΄ Νεμ), Αλεξ Τεϊξέιρα (70΄ Ιλσίνιο), Λουίζ Αντριάνο, Τάισον (9΄ Κριβτσόφ).

Ανίκανος να εξηγήσει την κακή εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης στην ήττα με 4-3 εντός έδρας από τη Σάλκε ήταν ο τεχνικός της, Κάρλο Αντσελότι, λέγοντας ότι «παίζουμε πολύ άσχημα τον τελευταίο καιρό». Μπορεί η ήττα να μην κόστισε την πρόκριση στη Ρεάλ, αλλά στο προχθεσινό φεστιβάλ ποδοσφαίρου και αμυντικών λαθών, η Σάλκε άξιζε περισσότερα από όσα πήρε.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος συμφώνησε χθες ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσωσε τη Ρεάλ από τον αποκλεισμό με τα δύο γκολ του, αλλά αυτό δεν έφτανε για να βάλει τέλος στην κρίση που περνά η «Βασίλισσα».

Πάντως, ο Ρονάλντο όχι μόνο επέπλευσε του προχθεσινού ναυαγίου της Ρεάλ, αλλά με τα δύο τέρματα που πέτυχε με ισάριθμες κεφαλιές στο πρώτο ημίχρονο ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι, φτάνοντας τα 78 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: