Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κ. Ήσυχος: Έχουμε 400.00 έγγραφα της Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις καταστροφές των ναζί

..
Την αποκάλυψη ότι στο Πεντάγωνο υπάρχουν περίπου 400.000 έγγραφα της γερμανικής Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις καταστροφές που έγιναν στην Ελλάδα την Κατοχή, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση για την επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για την  Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας  . 
 Μάλιστα όλο το υλικό των 400.000 εγγράφων θα διατεθεί από την Τρίτη για την υποστήριξη του έργου της Επιτροπής. Τα έγγραφα βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες στα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης και προέρχονται από τις ΗΠΑ. 
© ASSOCIATED PRESS 
Όπως είπε ο Κ. Ήσυχος αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944 στην Ελλάδα και καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων ορυκτών μετάλλων, καταστροφές ιστορικών μνημείων και βεβηλώσεις, καταστροφές αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυριών και σπιτιών. Τα στοιχεία καταγράφονται από τους ίδιους τους κατακτητές, γεγονός που τα κάνει πολύ πιο αξιόπιστα. 
 Τα αρχεία θα είναι ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: