Δυσαρέσκεια και «φαρμάκι» από τα τεχνικά κλιμάκια


...
Δυσαρεστημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία των συνομιλιών με την ελληνική πλευρά εμφανίζονται οι εκπρόσωποι που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, οι οποίοι μεταφέρονται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, στο κέντρο της Αθήνας, ανάλογα με το θέμα της συζήτησης, κάτι που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών, τα μέλη της ομάδας των τεχνικών κλιμακίων φέρονται να δηλώνουν ότι δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα. Σε δηλώσεις του στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant, οι ξένοι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χρησμοποιούν σκληρή γλώσσα για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.
«Ένας συμμετέχων στις διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζει "ανίκανους" τους Έλληνες συνομιλητές» αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Γνωρίζουν καλύτερα τα κείμενα του Τσε Γκεβάρα από τα οικονομικά τους» λέει ένας άλλος.
Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα, «όλα αυτά δεν καθιστούν πιο αξιόπιστες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις Τσίπρα περί τήρησης των συμφωνηθέντων. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα κόβει όλες τις γέφυρες με τους συμμάχους της στις Βρυξέλλες που τόσο έχει ανάγκη».
έθνος.gr