Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μητρόπουλος: Εχω στενοχωρηθεί -Εχουμε σύστημα διπλής Τρόικα, διπλού ελέγχου

..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΓΚΡΙΝΙΑ
Μητρόπουλος: Εχω στενοχωρηθεί -Εχουμε σύστημα διπλής Τρόικα, διπλού ελέγχου

Την άποψη ότι υπάρχει ένα «σύστημα διπλής τρόικας, διπλού ελέγχου» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι τον έχει στεναχωρήσει «αυτό το σύστημα διπλής επιτήρησης, το οποίο δεν είναι η καλύτερη των εξελίξεων».

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Real FM, «έχουμε πολιτικό και τεχνικό έλεγχο. Οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση από τα όσα ήθελε η κυβέρνηση». Και πρόσθεσε πως «ο Σόιμπλε φαίνεται ότι έχει αναλάβει όλη τη νεοφιλελεύθερη λάντζα για την τιθάσευση των λαών του Νότου».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ευχήθηκε «η κυβέρνηση να μην έχει υπογράψει τετράμηνη παράταση ίδια με τη δίμηνη που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Εύχομαι όποια δέσμευση να μην πάρει κύρος Κοινοβουλίου» είπε, γιατί, όπως εξήγησε, «αν κυρωθεί θα υπάρξουν και μέτρα και έλεγχος».

Σ' αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως από τον ΣΥΡΙΖΑ «απαιτείται ψυχραιμία, στήριξη της κυβέρνησης και ενιαίος λόγος» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν διαφωνίες», απλώς ο ίδιος «θέτει θεωρητικότερα κάποια ζητήματα». Τέλος, μίλησε για «ασύμμετρη διαπραγμάτευση», τονίζοντας πως χρειάζεται σθένος, καθώς «τη σκληρότητα των δανειστών δεν την έχει δει ακόμα ο λαός, ούτε ο Τσίπρας»

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: