Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΣΤΕ:Θετική εισήγηση για τη Λεωφόρο

..

Θετική εισήγηση για τη Λεωφόρο
Ο Παναθηναϊκός ελπίζει, βασίμως, ότι θα καταστεί δυνατή η αναβάθμιση της έδρας του στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τη σχετική εισήγηση που διατυπώθηκε ενώπιόν του.

Ειδικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση της μείζονος σύνθεσης (επταμελούς) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, (υπό τον πρόεδρό του Νίκο Αγγελάρα), ο εισηγητής της υπόθεσης, επίτροπος Επικρατείας, Μιχαήλ Ζυμής πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση του Παναθηναϊκού κατά της προηγούμενης απόφασης του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου.

Με αυτήν, είχε κριθεί παράνομη η σύμβαση χορήγησης επτά εκατομμυρίων ευρώ (από τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό) για την αναβάθμιση του γηπέδου των Αμπελοκήπων. Σύμφωνα με το σκεπτικό εκείνης της απόφασης η χορήγηση του προαναφερθέντος κονδυλίου "είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας".

Όμως, ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση επί της απόφασης που δεν ενέκρινε το επίμαχο "κονδύλι" (υπενθυμίζεται ότι στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ).

Έτσι, ο εισηγητής πρότεινε χθες να γίνει δεκτή η έφεση του Παναθηναϊκού και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: