Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Στις 20 Απριλίου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

..

 
Στις 20 Απριλίου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού θα αρχίσει στις 20 Απριλίου η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, συνολικά 70 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας έχουν εισηγηθεί να αποφυλακιστούν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο Χρήστος Παππάς με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου στις 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο κ. Προβατάρης προτείνει καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη Χρυσή Αυγή, που προέβλεπε κράτηση κατ´ οικον.

Για τον Χρήστο Παππά, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει να του επιβληθούν οι όροι της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παράδοσης διαβατηρίου, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του Νομού Αττικής, απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της διανυκτέρευσης στην οικία του.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί με βούλευμά του.

«Η καθυστέρηση οφείλεται σε υποστελέχωση»

Η Δικαιοσύνη, λόγω υποστελέχωσης εμφανίζει καθυστερήσεις. Αυτό είναι που μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και στην αποφυλάκιση βουλευτών της λόγω της παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ, προανήγγειλε προσλήψεις μέσα στο 2015, οι οποίες ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν επαρκούν ενώ τόνισε ότι χρειάζεται συμπίεση για να γίνει η επιτάχυνση των δικών και να παρθούν μέτρα νομοθετικά και υποδομής.

Προανήγγειλε ακόμη την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας ωστόσο σημείωσε ότι θα υπάρχουν πτέρυγες με αυξημένα μέτρα ασφάλειας διάσπαρτες σε όλη την χώρα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταγωγών κάποιων κρατουμένων που εμφανίζονται τώρα στο Δομοκό.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, το Σύμφωνο Συμβίωσης που αφορά στην εξίσωση των δυο φύλων θα είναι από τα πρώτα νομοθετήματα, τα οποία θα ακολουθήσουν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: