Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Bild: Ο Βαρουφάκης πρέπει να κατεβάσει τα παντελόνια στο Eurogroup

..

Bild: Ο Βαρουφάκης πρέπει να κατεβάσει τα παντελόνια στο Eurogroup

Η γερμανική εφημερίδα υπέδειξε στον υπουργό Οικονομικών πώς να συμπεριφερθεί με τους ομολόγους του
Στάζοντας δηλητήριο για τον κ. Βαρουφάκη, η γερμανική εφημερίδα Bild επισημαίνει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να κατεβάσει τα παντελόνια σήμερα στο Eurogroup και να εξηγήσει στους ευρωπαίους εταίρους του το νέο πρόγραμμα για της μεταρρυθμίσεις.

Ξεπερνώντας για ακόμα μια φορά τα όρια, η εφημερίδα δεν διαστάζει να αναφερθεί με μια έκφραση που κινείται στα όρια της αισχρότητας, τις «συμβουλές» της προς τον Έλληνα υπουργό.

«Το ρολόι της χρεοκοπίας χτυπά», είναι πάντως ο τίτλος του άρθρου της όπου επισημαίνει ότι στο σημερινό Eurogroup τα περιθώρια στενεύουν για την Ελλάδα. Η Bild σχολιάζει επίσης πως η Αθήνα θα ξεμείνει από ρευστό σε λίγες ημέρες καθώς με την στάση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στενεύουν τα περιθώρια για συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πιέζει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι αν δεν δώσουν το πράσινο φως στις ελληνικές προτάσεις, τότε η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ή να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

«Μόνο εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μείνουν σήμερα ευχαριστημένοι με το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων, τότε θα δώσουν νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Βαρουφάκη περί δημοψηφίσματος και εκλογές, η «Bild» σχολιάζει πως η Ελλάδα, προκειμένου να εξοικονομήσει ρευστότητα, υιοθετεί διάφορα τεχνάσματα.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup, ο Γ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», επεσήμανε πως ένα δημοψήφισμα ή ακόμα και εκλογές είναι πιθανά αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις. Λίγη ώρα αργότερα, η κυβέρνηση των Αθηνών κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Βαρουφάκη που προκάλεσε σάλο με το υπουργείο του να διευκρινίζει ότι ο Έλληνας υπουργός απάντησε σε μία υποθετική ερώτηση...Λάθος συναγερμός; Μάλλον, όχι..., σχολιάζει η εφημερίδα.

inner

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: